IMG-20240429-WA0004 Svet24.si

Foto: Za 30-letnega gornika na območju Šipkovega...

kresovanje, križe 2023 Svet24.si

Bo vreme zdržalo do kresovanja?

1683742182-dsc7277-01-1683742078866 Necenzurirano

Šest ustavnih sodnikov razkrilo dodatne ...

bogovic tomc zver Reporter.si

Skrivajo premoženje: razkrivamo nepremičnine, ki...

doncic dallas Ekipa24.si

Dončić je razkril, kaj se dogaja z njegovim ...

Alya 2 Njena.si

Alya: 'Vsi pravijo Alya kdaj bo otroček'

oblak danilovic Ekipa24.si

Takšnega Oblaka ne poznamo! Njegova izbranka je ...

Šport Brežice

Nova strokovna pridobitev v brežiškem karate klubu

Piše: Radio Krka

Čas objave:
23.06.2015 19:54

Karate klub Brežice je danes med najbolje organiziranimi društvi v občini Brežice in Sloveniji. V klubu imajo največje število strokovno usposobljenih kadrov v občini ter drugo največje število med vsemi klubi v Karate zvezi Slovenije. V društvu vadijo tradicionalni Gojyu-Ryu stil, ki izvira iz zibelke karateja (Okinawe) in to na način, ki se trenira še danes na Okinawi (Japonska).

So prvi klub v Sloveniji, kjer vadimo Gojyu-Ryu stil in njihovi tekmovalci v katah so prvi v Sloveniji začeli izvajati Gojyu-Ryu kate na tekmovanjih v okviru Karate zveze Slovenije.

So tudi uradni člani Karate zveze Slovenije (nacionalna panožna zveza), Športne zveze Brežice in International Meibukan Gojyu-Ryu Karate Do Association (I.M.G.K.A.) s sedežem na Okinawi (Japonska). Zaradi narave in organiziranosti svojega dela je klub 04.06.2010 od Ministrstva za šolstvo in šport pridobil za nedoločen čas »status društva, ki deluje v javnem interesu na področju športa«.


V klubu treninge vodijo strokovno usposobljeni trenerji, ki so si izobrazbo pridobili na Fakulteti za šport v Ljubljani in v okviru usposabljanj, ki jih organizira Karate zveza Slovenije. Vsak trener pri Karate zvezi Sloveniji vsako leto opravi tudi ustrezni licenčni seminar, s katerim pridobi letno licenco za poučevanje karateja. Tudi sam klub skrbi za vsakoletno redno izobraževanje svojih trenerjev s področja Gojyu-Ryu karateja in to tako, da potujejo trenerji na Okinawo (Japonsko), kjer se učijo in izpopolnjujejo svoje znanje na sedežu (Hombu dojotu) I.M.G.K.A. (International Meibukan Gojyu-Ryu Karate Do Association), za svoje učence in člane pa vsako leto organizirajo tudi treninge in seminarje, kjer povabijo njihove učitelje iz Okinawe v njihov klub in tako lahko vsi delček originalnega znanja pridobijo iz prve roke njihovih učiteljev.