franci kek Lady

Petru Vilfanu je dal banano

steven-tyler Svet24.si

Sodnik zavrnil tožbo proti Stevenu Tylerju

1683742138-dsc7401-01-1683742078843 Necenzurirano

Kenguru v togi ali zakaj Jaklič ne bi smel več ...

bogovic tomc zver Reporter.si

Skrivajo premoženje: razkrivamo nepremičnine, ki...

soudani hilal gw Ekipa24.si

Ojoj! Kaj je zgrešil veliki zvezdnik Maribora, ...

Resno? Je on tisti, zaradi katerega bo planet uničen? Odkrito.si

Nas bo Elon Musk pokončal?

doncic Ekipa24.si

Bo igral? Navijači Dallasa v skrbeh zaradi ...

Šport Novo mesto

Novomeška Krka poslej s hrvaškim centrom Matejem Vucićem

Piše: STA

Čas objave:
30.07.2022 11:36

Košarkarjem novomeška Krke se je pridružil hrvaški center Mate Vucić, so sporočili iz dolenjske ekipe. Štiriindvajsetletni igralec, ki je visok 2,05 metra, je v minuli sezoni igral v klubu Široki iz Bosne in Hercegovine in v tamkajšnjem državnem prvenstvu dosegel povprečno po 11,3 točke, 7,6 skoka in 2,2 podaje na tekmo.

Vucić je športno pot začel v reški ekipi Kvarner, kjer je igral med letoma 2014 in 2017. Za tem se je za eno sezono preselil v moštvo Bosco Zagreb, od tam pa pred tremi leti v tabor zagrebške Cibone, kjer je ostal leto in pol. Kariero je nadaljeval v Romuniji (SCMU Craiova) ter Bosni in Hercegovina (Široki).

"V Krko prihajam, ker mi je všeč klubska ideja in vizija pod taktirko trenerja Gašperja Okorna. V košarkarskih krogih je znano, da je Krka urejen klub, zato sem prepričan, da je moja odločitev pravilna. Želim si, da bomo v prihajajoči sezoni zdravi in uspešni. Prepričan sem, da se bomo v vseh tekmovanjih borili za vrh," je ob podpisu pogodbe povedal Mate Vucić.

"Pod košem smo iskali igralca, ki je kvaliteten, borben, hkrati pa premore tudi nekaj izkušenj z igranjem v ligi Aba. Ob tem smo pri našem novincu Vuciću, ki velja za pravega timskega igralca, začutili tudi veliko željo po napredku. Vse to ga čaka v Krki, zato smo veseli, ker smo združili moči," je o novincu povedal direktor Krke Jure Balažić.