Nova predsednica republike Nataša Pirc Musar Svet24.si

Tudi Nataša Pirc Musar podpira Pahorja

Annalena Baerbock Svet24.si

Sledi kibernetskega napada na nemško vladajočo ...

občina-ruše, urška-repolusk Necenzurirano

Policija preiskuje, kako je štajerska občina ...

jansa orban fb2 Reporter.si

Večni si želijo biti le avtokrati: v Moskvi, v ...

pogacar Ekipa24.si

Tadej Pogačar pred Girom izpostavil ...

jure-podjavoršek, mojster, delovna-akcija, otroci, družina Njena.si

Mojster Jure o vzgoji otrok: V življenju se bodo ...

crypto.com arena Ekipa24.si

Sramota leta! V LA-ju skušali takole provocirati ...

Šport Novo mesto

Novomeške košarkarje bo vodil Potočnik

Piše: Radio Krka

Čas objave:
15.02.2013 09:21

Novomeške košarkarje bo po odhodu Aleksandra Sekulića, vodil Gašper Potočnik.

Poročali smo že, da se je vodstvo kluba odločilo zamenjati trenerja, in sicer se je poslovil Aleksander Sekulić. Iz kluba pa so danes sporočili, da bo Košarkarski klub Krka po novem vodil Gašper Potočnik, ki je z 32 leti najmlajši trener v ligi ABA.

V klubu so zapisali, da mu povsem zaupajo in verjamejo, da bo s svojim znanjem in odličnostjo moštvo popeljal do boljših rezultatov v tej sezoni. Njegov pomočnik ostaja Simon Petrov, s Potočnikom pa je dogovorjeno, da si izbere še enega pomočnika.

Svojo trenersko kariero je Potočnik začel v Škofji Loki kot vodja mlajših kategorij Loka Kave, bil nato 3 leta v ženski košarki in zatem še 4 leta v prvoligašu Loka Kava. Iz Škofje Loke se je za tri leta preselil v Union Olimpijo, kjer je bil pomočnik Memiju Bečiroviću, Aleksandru Džikiću in Juretu Zdovcu. V predlanski sezoni se je kot glavni trener vrnil v Škofjo Loko, v lanski sezoni pa je zelo uspešno vodil šoštanjsko Elektro. Z njo je bil v ligi Telemach vseskozi blizu uvrstitve v končnico, na koncu pa je osvojil peto mesto.

Kot pomočnik že dolga leta sodeluje v slovenskih košarkarskih reprezentancah. Najprej v ženski mladinski, mladi in članski, natopa še v moški mladinski reprezentanci. Lansko leto je bil skupaj z Aleksandrom Sekulićem pomočnik slovenskemu selektorju Božidarju Maljkoviću na Evropskem prvenstvu v Litvi.