pirc musar bql Svet24.si

Tako je predsednica Pirc Musar zapela na koncertu ...

asfinag Svet24.si

Z avtoceste rešili izgubljeno mamo raco in devet ...

matjaz kovacic bobo Necenzurirano

Ne Ljubljana. Da je Maribor izgubil banko, so ...

koscek erika Reporter.si

Poslovne skrivnosti partnerja Erike Žnidaršič: ...

doncic Ekipa24.si

Luka Dončić po veliki zmagi: 'Počutim se ...

Barron pred nekaj meseci .. Odkrito.si

Barron Trump - Za to je zaslužna slovenska kri!

1714382871-006-cel-oli-240428-lv-1714382855842 Ekipa24.si

Celjani mislijo resno! Snubili Modrića in ...

Šport Novo mesto

Novomeški kros

Piše: Radio Krka

Čas objave:
28.11.2016 10:21

Na blatni progi pod Trško goro so organizatorji prvič v zgodovini športnih prireditev združili dve športni disciplini in na isti progi izvedli tekaški kros in ciklokros.

Tekaški kros je štel kot pregledna tekma pred prihajajočim evropskim prvenstvom. Tekaškega krosa, ki ima v svetu bogato tradicijo, se je udeležilo okoli 85 tekačev in tekačic, ki so se pomerili na trasi pri Kmetijski šoli Grm, Centru biotehnike in turizma na Bajnofu pri Novem mestu.
Na 8 kilometerski razgibani in blatni progi je bil najhitrejši Rok Puhar (AK TRIGLAV KRANJ), 27:37 pred Matejem Šturmom (AD SLOVENSKA BISTRICA) 27:53, tretji pa je bil Boštjan Vimpolšek (ŠD POSAVJE) 28:01.

V članski konkurenci je bil najhitrejši Rok Puhar (AK TRIGLAV KRANJ), drugi je bil Boštjan Vimpolšek (ŠD POSAVJE), ki je za zmagovalcem zaostal 24 sekund, treji pa je bil Sebastjan Puš (AK KRKA NOVO MESTO), ki je v cilj prišel s časom 29:49.
Med mlajšimi člani je zmagal Matej Šturm (AD SLOVENSKA BISTRICA) 27:53. Drugi je bil Rob Svenšek (ATLETSKI KLUB BC) 28:22 tretji, pa je bil Jan Samide 28:43.

Med rekreativci se je Primož Porenta (ŠD BAM.BI A2U TEAM) 30:32 udeležil kar obeh disciplin (krosa in ciklokrosa) in za seboj pustil vse svoje konkurente. Drugi je bil Boštjan Hočevar (AK KRKA NOVO MESTO) 32:35, tretji pa Jure Rizmal 32:38.
Med članicami je bila na 6 kilometrski trasi najhitrejša Petra Race (AD MASS LJ) 25:49, katera pravi, da ji krosi zelo ležijo. Drugo mesto je osvojila domačinka Klara Ljubi (AK KRKA NOVO MESTO) 27:34, tretje mesto pa je osvojila tudi novomeščanka Breda Škedelj (AK KRKA NOVO MESTO) 28:09.

Najbolj zanimivo je bilo v mladinskih kategorijah, kjer so se pomerili na 4 kilometrski progi. Najhitrejši je bil Amon Ambrož (AK ASFALT KOVAČ ŠENTJUR) 13:45, ki je presenetil mladega celjskega upa Jana Kokalja (AK KLADIVAR CELJE) 13:50, tretje mesto pa je zasedel Kristjan Hočevar kolesar KK Adrie Mobil, ki je presenetil konkurenco in zmagal tudi med mlajšimi mladinci, drugo mesto je zasedel Matevž Cimermančič (AK DOLENJSKE TOPLICE), ki je imel nekaj težav na progi, saj mu je "šprinterica" ostala v blatu in je preostanek proge tekel le z eno šprinterico. Tretje mesto je zasedel Jaka Grže (AK Postojna).


Med mlajšimi mladinkami je bila prepričljivo najhitrejša Tina Česnik (AK VELENJE) 15:56. Na drugo stopničko se je povzpela Urška Arzenšek (AD KLADIVAR CELJE) in na tretjo Živa Bračič (AK VELENJE).

Med starejšimi mladinkami je zmagala Ingrid Železnik (AK KRKA NOVO MESTO).
Mlajši pionirji so se pomerili na 1 kilometrski progi. Zmagal je Andrej Motoh (ATLETSKI KLUB ASFALT KOVAČ), drugi je bil Gaber Kobal (ATLETSKI KLUB POSTOJNA) in tretji Rok Vidic.
Med mlajšimi pionirkami so tekle tudi nekatere nadobudne mlade kolesarke, ki so odvozile tudi ciklokros. Zmagala pa je tekačica Marija Klara Cimermančič (DOLENJSKE TOPLICE). Druga je bila Luna Vidic (AK Koper), tretja pa Lina Ilar (AK KRKA NOVO MESTO).
Med starejšimi mladinkami je bila najhitrejša Anja Jerele (AK KRKA NOVO MESTO). Druga je bila Tjaša Sušnik (KK SAVA KRANJ), tretja pa Ela Kolar.

Starejši mladinci so pretekli 2 kilometra. Najhitrejši je bil Matija Rizmal (AK RADEČE), drugi je bil Martin Tome (KONJIŠKA ATLETSKA ŠOLA - KAŠ), tretji pa Jakob Medved (ŠPORTNO DRUŠTVO TEK JE LEK).