pirc musar bql Svet24.si

Tako je predsednica Pirc Musar zapela na koncertu ...

asfinag Svet24.si

Z avtoceste rešili izgubljeno mamo raco in devet ...

nov ct aparat, Pavel Berden in Dimitrij Kuhelj Necenzurirano

Bolniki v UKC Ljubljana ostajajo brez preiskav. ...

koscek erika Reporter.si

Poslovne skrivnosti partnerja Erike Žnidaršič: ...

roglic Ekipa24.si

Zdaj je znano, kje bo Primož Roglič koval formo ...

Barron pred nekaj meseci .. Odkrito.si

Barron Trump - Za to je zaslužna slovenska kri!

1714382871-006-cel-oli-240428-lv-1714382855842 Ekipa24.si

Celjani mislijo resno! Snubili Modrića in ...

Šport Novo mesto

Novomeški odbojkarji klonili proti Hočam

Piše: Radio Krka

Čas objave:
22.12.2016 06:01

Odbojkarji Hoč so v 14. krogu 1. DOL za moške premagali Krko s 3:1.

Obračun dveh ekip, ki se potegujeta za uvrstitev med šest najboljših po prvem delu prvenstva, se je končal z zmago hoških odbojkarjev. Novomeščani so zamudili priložnost, da si s temi točkami tako rekoč zagotovijo najmanj šesto mesto, so pa Hočani naredili korak več k temu cilju.

Tekmo so bolje začeli gostje, a so gostitelji hitro vzpostavili ravnotežje v igri in si pred drugim tehničnim odmorom priigrali tri točke prednosti. Toda v nadaljevanju se so se v njihovi igri začele pojavljati napake, prednost je v nekaj minutah splahnela in gostje so po točkah Martina Kosmine in Mihe Bregarja povedli 18:15 in prednost obdržali do konca niza.


V nadaljevanju se je pri gostiteljih razigral Miomir Crnjanski in igra domače ekipe je bila veliko boljša. Manj je bilo napak in nihanj in igra je bila izenačena do končnice. V prelomnih trenutkih je domača vrsta odlično zaigrala v bloku in zanesljivo v obrambi, si priigrala prednost in izenačila rezultat v nizih. Da si močno želijo zmage, so hoški odbojkarji z igro dokazali v tretjem nizu. Z dobrimi začetnimi udarci, zanesljivo igro v polju in učinkovito v napadu so si do prvega tehničnega odmora priigrali šest točk prednosti. Nato so vodili še z 18:14 in s 24:20, a se borbeni Dolenjci niso dali. Približali so se na točko, zasuk pa jim ni uspel, saj je Crnjanski dosegel 25. točko.

Hočani so tudi v četrtem nizu držali niti igre v svojih rokah. Ves čas so vodili, pred končnico 18:14, nato pa z brezglavo igro tekmecu dovolili, da je osvojil pet točk zapored. Sledili sta dve blok točki domačih, ki so si spet priigrali prednost, zmagovito točko pa je dosegel Miha Planinšič.