IMG-20240429-WA0004 Svet24.si

Foto: Za 30-letnega gornika na območju Šipkovega...

kresovanje, križe 2023 Svet24.si

Bo vreme zdržalo do kresovanja?

1683742182-dsc7277-01-1683742078866 Necenzurirano

Šest ustavnih sodnikov razkrilo dodatne ...

bogovic tomc zver Reporter.si

Skrivajo premoženje: razkrivamo nepremičnine, ki...

doncic dallas Ekipa24.si

Dončić je razkril, kaj se dogaja z njegovim ...

Hana Huljić in Petar Grašo 1 Njena.si

Petar Grašo bo že drugič postal očka

Celje Krznar Ekipa24.si

Kapo dol! Te besede Damirja Krznarja odmevajo! ...

Šport

NTK Krka Novo mesto – NTK Tempo Murexin I 4:0

Piše: R.K.

Čas objave:
02.04.2024 08:36

Nedeljski zadnji prvenstveni dvoboj pred domačim občinstvom in predzadnji v iztekajoči se tekmovalni sezoni 2023-2024 je minil v znamenju pričakovanj vodstva in igralcev NTK Krka Novo mesto. Krkaši so proti Tempu iz Velenja nastopili z najboljšo vrsto in dosegli zanesljivo zmago ter se z osmega mesta na lestvici preselili mesto višje.

Aljaž Šmaljcelj, Neven Karković, Denis Pintar in Matej Mamut so odigrali zanesljivo in gostom oddali vsega en niz. V letošnji sezoni so zabeležili pet zmag, k temu uspehu pa sta prispevala tudi mladinca Janez Jedlovčik in Matic Vertuš, ki sta dostojno zastopala barve novomeškega kluba in si v letošnji sezoni nabrala kar nekaj prepotrebnih izkušenj v tako zahtevnem tekmovanju.

Pred zadnjim krogom – igrali ga bodo 13. aprila 2024 - se krkaši nahajajo na 7. mestu, s čimer so potrdili v začetku lige začrtane načrte in tako znova zanesljivo ostali v druščini najboljših slovenskih ekip. Konec letošnje sezone bodo doživeli pri petouvrščeni ekipi NTK Kema iz Puconcev.

Jernej Jedlovčnik, predsednik kluba: »Letos smo dali kar precej pozornosti pomlajevanju prve vrste našega kluba in z nastopi obeh mladincev smo zadovoljni. Zahvaljujem se veteranu Karkoviću, ki je vedno vskočil, ko je bilo najbolj potrebno in seveda Mamutu in Pintarju, ki sta svoje naloge odlično opravila. Posebej pa se moram zahvaliti in pohvaliti Šmaljclja, ki je za naše barve nastopal prav na vseh dosedanjih sedemnajstih tekmah in je v bistvu najbolj zaslužen za dejstvo, da bomo tudi v prihodnji sezoni v 1. slovenski namiznoteniški ligi.«