901596_f168_dragonja_promet02t Svet24.si

Poklukar nakazal, da obmejnih muk junija letos še...

toplotna črpalka1 Svet24.si

Obljubljal toplotne črpalke, vzel pa le denar

1683742182-dsc7277-01-1683742078866 Necenzurirano

Šest ustavnih sodnikov razkrilo dodatne ...

jansa orban fb1 Reporter.si

Janša nima ugleda v Bruslju, on seže le do ...

gabriela doncic 24 Ekipa24.si

Uau! Luka Dončić pokazal izjemno darilo, ki ga ...

masterchef Njena.si

MasterChef: Kje je sodnik Luka Jezeršek?

oblak danilovic Ekipa24.si

Takšnega Oblaka ne poznamo! Njegova izbranka je ...

Šport Maribor

Odbojkarice Nove KBM Branika do zmage

Piše: Radio Krka/STA

Čas objave:
16.02.2017 20:27

Odbojkarice Nove KBM Branika so v tretji tekmi četrtega turnirja srednjeevropske lige doma premagale Mladost Zagreb s 3:0 (13, 21, 28).

Odbojkarice Nove KBM Branika so si s tremi točkami v zadnji tekmi turnirja srednjeevropske lige v Lukni proti ekipi Mladosti Zagreb po prvem delu tega tekmovanja zagotovile najmanj drugo mesto. Z igro pa ne morejo biti zadovoljne, saj so v drugem in zlasti tretjem naredile veliko napak.

V uvodnem nizu so Mariborčanke igrale kot dobro naoljen stroj. Dobro so izvajale začetne udarce, ki so igralkam na drugi strani mreže povzročale veliko preglavic, bile so učinkovite v napadu, čvrste v bloku in zanesljive v obrambi. Zagrebčanke so bile večidel nemočne pred naleti Mariborčank, ki so brez težav dobile niz.

V drugem igra bankirk ni bila več tako zanesljiva in odločna, privoščile so si veliko napak in hrvaška ekipa je držale korak z mariborsko do odločilnih točk. Še slabše pa je od rok Štajerkam šlo v tretjem nizu. Njihova igra je bila neprepoznavna, nezanesljiva v polju, neučinkovita v napadu, luknjičasta v bloku, najslabši pa je bil sprejem. Zagrebčanke so iz minute v minuto igrale boljše, vodile s 16:6 in 19:11. Ko je že kazalo, da bodo dobile niz, je na sceno stopila Iza Mlakar - v tretjem nizu je dosegla kar deset točk -, ki je ob pomoči Anite Sobočan in Saše Planinšec poskrbela za delni rezultat 10:1, s katerim je mariborska vrsta povedla 21:20. Sledila je izenačena končnica, v kateri so bile spretnejše in srečnejše mariborske odbojkarice.

"Tekmo smo začele zelo dobro in zlahka dobile uvodni niz. V nadaljevanju se je v našo igro prikradlo preveč napak in Zagrebčanke so nam močno dihale za ovratnik. Na koncu se je tekma vendarle končala po naših željah; prvi cilj so bile tri točke in izpolnile smo ga," je po tekmi razložila Ela Pintar.