franci kek Lady

Petru Vilfanu je dal banano

steven-tyler Svet24.si

Sodnik zavrnil tožbo proti Stevenu Tylerju

1683742138-dsc7401-01-1683742078843 Necenzurirano

Kenguru v togi ali zakaj Jaklič ne bi smel več ...

bogovic tomc zver Reporter.si

Skrivajo premoženje: razkrivamo nepremičnine, ki...

soudani hilal gw Ekipa24.si

Ojoj! Kaj je zgrešil veliki zvezdnik Maribora, ...

masterchef, 10 Njena.si

Teden dni premora za MasterChef Slovenija

doncic Ekipa24.si

Bo igral? Navijači Dallasa v skrbeh zaradi ...

Šport Novo mesto

Odbojkarji Krke boljši od Maribora

Piše: Radio Krka

Čas objave:
20.10.2016 05:05

Odbojkarji Krke so v tekmi 3. kroga 1. DOL za moške na domačem igrišču premagali Maribor s 3:2

Mariborski odbojkarji so po ponedeljkovi zmagi v zaostali tekmi drugega kroga nad ACH Volleyjem z veliko mero optimizma prišli v Novo mesto, toda tudi domača ekipa je imela po dveh odigranih tekmah dovolj razlogov za optimizem, saj je osvojila vseh šest točk. V dvoboju dveh izenačenih ekip, so se zmage veselili Novomeščani, ki so do nje prišli v petem nizu, bili pa so boljši predvsem v bloku in bolj učinkoviti v napadu.

V prvem nizu so Novomeščani izkoristili težave gostov na sprejemu, po maratonskem dvoboju z aktualnimi državnimi prvaki pa so Mariborčani še imeli nekoliko težke noge. Krkaši so si hitro priigrali visoko prednost, ki so jo ohranili do konca niza. Zato pa so drugi niz bolje začeli gostujoči odbojkarji, ki so še vodili s 4:2, že ob drugem tehničnem odmoru pa so jim razpoloženi domači odbojkarji pobegnili za štiri točke. Toda po vrnitvi na igrišče so gostje ob boljšem servisu na 17. točki izid izenačili, z novo točko pa povedli z 18:17. S tem pa težav za domačo ekipo, ki je popustila na sprejemu, še ni bilo konec, kajti pred vstopom v končnico niza so varovanci Matevža Kamnika pobegnili za tri točke (21:18) in ob zbrani igri izid v nizih izenačili.


Na krilih zmage v drugem nizu so Mariborčani nadaljevali tretjega, saj so na prvi tehnični odmor odšli s prednostjo petih točk, ob drugem so vodili za tri. Novomeščani se niso predali, popravili so igro v napadu ter na 20. točki izid izenačili. Prvo zaključno žogo za vodstvo z 2:1 v nizih so sicer še imeli gostje, toda krkaši so jo ubranili, nato pa sami izkoristili prvo ter povedli z 2:1 v nizih.

Četrti niz je do drugega tehničnega odmora spet minil v znamenju mariborske ekipe, ki si je pri vodstvu z 20:14 bolj ali manj že zagotovila najmanj točko, čeprav se je do konca niza morala še krepko potruditi, da je še tretjič v letošnjem državnem prvenstvu prišla do tie-breaka. Oba dozdajšnja, proti Hočam in ACH Volleyju, so Mariborčani dobili, ne pa tudi tretjega, saj so bili krkaši ves čas v vodstvu za točko ali dve, na koncu pa so se veselili še tretje letošnje zmage.