profimedia-0808999589 Svet24.si

Umrl komaj 15-mesečni sin slavnega MMA borca

Hyalomma-marginatum_H Svet24.si

Eksotični orjaški klop osvaja alpske dežele in ...

870457_151-vatikan Necenzurirano

Ko znani lobist pelje slovenske gradbince v ...

zvezdan radonjic Primoz Lavre Reporter.si

Tako v SDS nagrajujejo zasluge in zvestobo: ...

doncic dallas Ekipa24.si

Dončić je razkril, kaj se dogaja z njegovim ...

Resno? Je on tisti, zaradi katerega bo planet uničen? Odkrito.si

Nas bo Elon Musk pokončal?

oblak danilovic Ekipa24.si

Takšnega Oblaka ne poznamo! Njegova izbranka je ...

Šport

Odbojkarji Krke še tretjič boljši od Athos Kostanjevice

Piše: R.K.

Čas objave:
20.11.2022 18:52

V osmem krogu 1B. DOL sta se v Novem mestu včeraj pomerila Krka in Athos Kostanjevica. Še tretji letošnji medsebojni obračun je s 3:0 pripadel Krki.

V dresu domačinov sta bila najbolj razpoložena Kosmina (13 točk) in Pušnik (10), izkazal se je tudi Hardt (9), v dresu gostov pa je bil najboljši Uroš Štefanič (7). Krka bo v soboto gostovala v Brezovici.

Tekmo so odlično odprli novomeški odbojkarji in z izvrstnimi začetnimi udarci otežili delo gostujočim sprejemalcem, nato pa z visokim blokom ustavljali gostujoče napade. Po bloku Lindiča je kazalo že 9:3 v korist domačih. Gosti so poskusili s polminutnim odmorom, ki pa ni ustavil domačega naleta. Kožar je z dvema zaporednima asoma povedel na 14:4 in že je bilo jasno, da bo niz pripadel gostiteljem. Kostanjevičani so imeli preveč težav na sprejemu in v realizaciji napada, da bi lahko resneje zapretili Krki. Domača podajalca sta z lepimi podajami zalagala svoje napadalce, ti pa so bili zanesljivi. Z asom je končnih 25:9 postavil Kosmina.

Drugi niz so na račun napak domačinov gosti povedli s 3:0. Naposled so se Krkaši predramili in s petimi zaporednimi točkami, predvsem po zaslugi Kosmine, prešli v vodstvo. Sledil je še delni izid 6:2 s katerim so domačini pobegnili na 14:8. Še naprej so Krkaši kazali več zanesljivosti in kakovosti v vseh odbojkarskih vrlinah in njihova prednost je rasla. Kostanjevica se je sicer približala na 16:13, tu pa se je ustavilo. Predvsem na krilih razpoloženih Pulka, Kosmine in Pušnika, je Krka do konca niza nasprotnikom prepustila le še štiri točke in slavila s 25:17.

Še največ odpora so gostujoči odbojkarji uspeli ponuditi v tretjem nizu. Krka je v tem nizu nastopila tudi v nekoliko spremenjeni postavi, saj je priložnost namesto Pulka dobil Hardt in jo tudi odlično izkoristil. Čeprav so bili ves čas v vodstvu, pa Krki uvodni del niza ni šel po načrtih. Kostanjevičani so držali priključek, predvsem po zaslugi bratov Štefanič in Gašparja. Najbližje so bili pri rezultatu 14:13, v nadaljevanju pa so Krkaši le vzeli stvari v svoje roke. Na dober servis Erpiča so poskrbeli za 6 zaporednih točk. V teh momentih je odlično deloval blok, saj je dvakrat uspešno blokiral Kožar, enkrat pa Lindič. Ob visokem vodstvu je priložnost dobil tudi Vidmar ter dosegel napadalno točko, v sami končnici pa je dvakrat uspešno, tudi za končnih 25:19 napadal Hardt.

Nejc Kožar, podajalec Krke: "Prvi set smo dobro odprli. Prepričljivo smo igrali, tako kot smo se dogovorili, bili smo agresivni na servisu. V drugem nizu so nasprotniki bolje odigrali. Začeli so zadevati servise, mi smo imeli sicer manjše težave, a smo niz varno pripeljali do konca. V tretjem nizu nam je malo padla igra, morda nam je zmanjkalo motivacije, zgrešili smo nekaj več servisov, a to ni bilo usodno. Vseeno smo dosegli zastavljen cilj."

Gašper Pucelj, podajalec Athos Kostanjevice: "Domačini so v domači dvorani na podlagi dobrega servisa suvereno od začetka do konca narekovali tempo in s tem gladko osvojili nove tri točke. Z našo današnjo pa žal ne moremo biti zadovoljni."