cg_zdravstveni_domovi Svet24.si

Prihodki v zdravstvu so se v petih letih povečali...

beli-pav Svet24.si

Foto: Beli pav ponosno razprl svoj rep

nov ct aparat, Pavel Berden in Dimitrij Kuhelj Necenzurirano

Bolniki v UKC Ljubljana ostajajo brez preiskav. ...

koscek erika Reporter.si

Poslovne skrivnosti partnerja Erike Žnidaršič: ...

Zoran Zeljkovic Ekipa24.si

Konec dvomov! Nov pretres v zmajevem gnezdu: ...

Princ Harry in Kate Middleton - nekoč prava prijatelja - danes pa .. Odkrito.si

Kate in Harry - Če se bo to zgodilo, se bosta ...

sveca Ekipa24.si

V hudi prometni nesreči na primorski avtocesti ...

Šport

Odbojkarji Krke v Šempetru za novo zmago potrebovali le uro igre

Piše: R.K.

Čas objave:
27.02.2023 08:32

Odbojkarji Krke so v tekmi 20. kroga gostovali v Šempetru, kjer so v zgolj uri igre vknjižili novo prepričljivo zmago s 3:0 (17, 12, 12). V dresu Krke sta se najbolj izkazala Lavrič (13 točk, 5 blokov) in Kosmina (12 točk), pri gostiteljih pa Špes Podbregar in Novak, vsak s po 5 točkami. Krkaši so dobro pritiskali z začetnim udarcem (skupno 9 asov, Hafner in Lindič vsak po 3). Prihodnjo soboto v Novo mesto prihaja Šoštanj Topolšica.

1B. DOL, 20. krog

SIP Šempeter – Krka

0 – 3 (-17, -12, -12)

ŠD OŠ Šempeter, 25. 2. 2023. Sodnika: Pevc, Klinar. Obiskovalcev: 50.

SIP Šempeter: Planinšek, Cestnik 1, Markovič 3, Majer (L), Špes Podbregar 5, Bukovnik 1, Novak 5, Hribernik, Hirci 3, Sternad, Mrak 1. Trener: Božič Simon.

Krka: Hafner 3, Erpič, Kosmina 12, Borin (L), Kožar, Pulko 9, Lavrič 13, Hvala, Lindič 6, Pušnik 8, Hardt 7, Vidmar 1, Jakše (L). Trener: Rojc Jernej.

Začetek tekme tako bolje začeli Šempetrani, ki so po bloku Novaka in zaključenem napadu Hircija povedali 4:1. Gostje že v naslednji menjavi dosežejo pet točk zapored ter povedo po as servisu Lindiča v bloku Lavriča 4:6 za prvi odmor domačega trenerja. Po še enem bloku Lavriča in zaključenem napadu Pulkota je na semaforju 4:8. Gostje nadaljujejo dobro v napadu in po zaključenem tempu Lavriča je rezultat 7:12. Po bloku Špesa Pobregarja in napake na podaji gostov se Šempetrani približajo 12:16. Domači trener po zaključenem napadu Pulkota 13:19 vzame drugi odmor. Šempetrani se ne uspejo več približati in po zaključenem napadu Kosmine je prvi niz pripadel gostom 17:25.

Drugi niz bolje začne gostje ki po zaključenem napadu Kosmine in Pušnika vodijo 2:5. Po zaključenem napadu v bloku Špes Podbregarja se Šempetrani približajo na točko zaostanka 5:6. Gostje vodijo štiri po zaključenem napadu Pulkota in Kosmine 7:11. Po še enem zaključenem napadu Kosmine 7:12 je domači trener vzel prvi odmor. Domači trener po as servisu Lindiča 7:14 Vzeme drugi odmor. Gostje nadaljujejo uspešno v napadu ter ne pustijo Šempetranom, da se približajo, tako je po zaključenem napadu Pulkota 9:19 in domači trener je dal priložnost za igro mlajšim igralcem iz klopi. Po napaki na servisu Špes Podbregarja je drugič pripadel gostom 12:25.

Tretji niz tako kot drugo začnejo boljše gostje, ki po dveh as servisih Hafnerja in hudem napadu Bukovnika dosežejo 0:4. Po bloku Kosmine in napaki Špes Podbregarja je rezultat 1:8. Domači trener po zaključenem napadu Hardta 3:11 vzame prvi odmor. Domači trener vzame drugi odmor po zaključenem napadu Kosmine 5:14. Šempetrani se ne uspejo več približati in po zaključenem napadu Hardta 12:25, tako da se gostje lahko veselijo dvajsetih zmag v prvenstvu.

Odbojkarji Krke bodo prihodnjo soboto 4. marca v domači dvorani Marof ob 17. uri gostili Šoštanj Topolšico.