franci kek Lady

Petru Vilfanu je dal banano

steven-tyler Svet24.si

Sodnik zavrnil tožbo proti Stevenu Tylerju

1683742138-dsc7401-01-1683742078843 Necenzurirano

Kenguru v togi ali zakaj Jaklič ne bi smel več ...

bogovic tomc zver Reporter.si

Skrivajo premoženje: razkrivamo nepremičnine, ki...

soudani hilal gw Ekipa24.si

Ojoj! Kaj je zgrešil veliki zvezdnik Maribora, ...

masterchef, 10 Njena.si

Teden dni premora za MasterChef Slovenija

doncic Ekipa24.si

Bo igral? Navijači Dallasa v skrbeh zaradi ...

Šport

Odličen začetek nove tekmovalne sezone za Gimnastično društvo Novo mesto

Piše: R.K.

Čas objave:
04.04.2023 09:05

Dekleta Gimnastičnega društva Novo mesto so se minuli vikend udeležile tekmovanja v Ljubljani.

V soboto, 1.aprila, je bilo mladinsko mednarodno tekmovanje Zelena jama OPEN, ki se ga je udeležila tudi dvanajstletna Živa Tomažič. Živa je odlično nastopila v konkurenci starejših tekmovalk in si nabrala pomembne izkušnje za nadaljnja tekmovanja.

V nedeljo, 2.aprila, so člani Gimnastičnega društva Novo mesto tekmovali na prvenstvenem tekmovanju Zelene jame. V nacionalni stopnji so imeli samo eno predstavnico. Klara Šterk je osvojila posamično drugo mesto in pokazala, da se bo tudi letos borila za najvišja mesta.

Dekleta 7. stopnje (Ema, Larisa, Tina, Tija) tudi niso popuščala, prikazala so odlične vaje in osvojila ekipno prvo mesto. Posamično je bila najboljša Ema Tomažič, ki je zasedla drugo mesto. Sledile so Larisa Može s petim, Tina Ovniček s sedmim in Tija Hočevar z osmim mestom.

V 5. stopnji (Julija, Živa, Klara) so deklice zasedle ekipno tretje mesto. Navdušila je Julija Arnuš, ki je bila prva, Klara Matoš e bila šesta.

V 4. stopnji so imeli dve predstavnici (Sara, Ema). Boljša je bila Sara Ramuta, ki je osvojila 13. mesto.

Deklice 3. stopnje so ekipno osvojile 5. mesto (Naja, Sara, Špela, Zala) Posamično je v kategoriji deklic nad 9 let Sara Berk osvojila osmo, Naja Kovačič pa deveto mesto.

V 2.stopnji je tekmovalo deset deklic v dveh ekipah. Prva ekipa (Maša, Zala, Mia, Paula, Ema Š) je bila odlična tretja, druga ekipa pa je bila osma. Posamično sta bili v 2. stopnji do 9 let najboljši Mia Butalin s sedmim in Iza Pekolj z desetim mestom. V 2.stopnji nad 9 let je bila Maša Grubar izvrstna druga, Zala Zagorc je osvojila peto, Paula Jakše pa sedmo mesto.

Za deklice 1.stopnje (Lila, Manca, Valentina, Mareja, Lina, Nastja) je bilo to prvo tekmovanje. Ekipno so osvojile peto mesto.

Posamično je v 1. stopnji do 8 let Valentina Šinkovec zasedla deseto mesto, v 1. stopnji nad 8 let pa Lila Kovačič sedmo in Manca Grubar deveto mesto.