pirc musar bql Svet24.si

Tako je predsednica Pirc Musar zapela na koncertu ...

asfinag Svet24.si

Z avtoceste rešili izgubljeno mamo raco in devet ...

matjaz kovacic bobo Necenzurirano

Ne Ljubljana. Da je Maribor izgubil banko, so ...

tina gaber robert golob krizarjenje ickoti Reporter.si

Golob ni imel časa razmišljati o naši ...

roglic Ekipa24.si

Zdaj je znano, kje bo Primož Roglič koval formo ...

Vedran Mlikota Njena.si

Botri: Ste videli, kaj se je zgodilo z Vinkom ...

1714382871-006-cel-oli-240428-lv-1714382855842 Ekipa24.si

Celjani mislijo resno! Snubili Modrića in ...

Šport Zagreb

Odličen začetek proti Švedski in Češki

Piše: Radio Krka

Čas objave:
11.07.2016 09:37

Odličen začetek slovenske mladinske reprezentance (NTK Krka), ki je s 3:1 premagala vrstnike iz Švedske in Češke – Štiri zmage v dveh dvobojih prispeval Darko Jorgić, dve pa Peter Hribar – Tekme si lahko ogledate v živo.

59. mladinsko evropsko prvenstvo v namiznem tenisu za kadete, kadetinje in mladince ter mladinke, ki se je v Zagrebu začelo 8. julija 2016, končalo pa se bo v nedeljo, 17. julija, se je začelo po notah NTK Krke.

Reprezentanta Darko Jorgić in Peter Hribar sta v prvih dveh ekipnih srečanjih odigrala odlično in prispevala k dvema ekipnima zmagama. Na podlagi lanskih ekipnih uvrstitev na MEP-u nastopajo naši mladinci, ki branijo bronasto ekipno medaljo, v najvišjem prvem evropskem nivoju, kjer je najboljših 16 evropskih reprezentanc razporejenih v štiri enakovredne predtekmovalne skupine.

Prvi tekmovalni dan je mladinska reprezentanca Slovenije odigrala odlično in dosegla dve zanesljivi zmagi. Najprej je premagala s 3:1 vedno odlične švedske mladince, ki so nam lansko leto v polfinalu za las preprečili uvrstitev v finale. D. Jorgić, do prejšnjega meseca prvi mladinec na svetovni jakostni lestvici, je suvereno dobil oba dvoboja, tretjo zmago je na tretji poziciji dodal P. Hribar z odmevno tesno zmago z 11:9 v odločilnem petem nizu nad Bergstromom, ki je od njega kar 71 mest višje uvrščen na svetovni jakostni lestvici. Edini poraz je zabeležil T. Cvetko.


S podobno dobro igro je ekipa Slovenije nato s 3:1 premagala večne rivale svoje generacije Čehe, ki so nam pred tremi leti, pri njih doma, s tesnih 3:2 odnesli evropski ekipni naslov v kadetski konkurenci. D. Jorgić je z 11:9 v odločilnem petem setu najprej premagal drugega češkega igralca Klosa, nato pa še povsem suvereno v zadnjem dvoboju s 3:1 svojega partnerja v dvojicah, najboljšega Čeha Polanskega, ki je v Darkovi generaciji osvojil posamezni naslov evropskega kadetskega prvaka ter v že omenjenem ekipnem kadetskem finalu tudi prispeval obe svoji posamezni točki za Češko reprezentanco. Tretjo točko je tudi tokrat na tretji poziciji spet osvojil P. Hribar, edini poraz pa je prav z odličnim Polanskim doživel T. Cvetko. Našo ekipo sedaj čaka ekipa Turčije, ki je presenetila z dvema zmagama in se bori za prvo mesto v skupini in s tem za čim boljše izhodišče v razigravanju za morebitne medalje.

Celotno prvenstvo lahko zainteresirani spremljate tudi v živo in sicer TUKAJ.  (Na naslovni strani spletne strani NTZS najdete povezavo na 59. Evropsko prvenstvo, umeščena je desno zgoraj - European Youth Championships Zagreb (CRO – Hrvaška).