pokol-v-šoli-vladislava-ribnikarja, obletnica-pokola Svet24.si

Srbija pred obletnico krvavega poboja v beograjski...

azijski sršen, invazivna vrsta Svet24.si

Škodljivi azijski sršen je že pri naših ...

kres, ogenj, prvi-maj, kresovanje Necenzurirano

Živel 1. maj ali kako normalizirati nenormalno

hisa brglez-pl016 Reporter.si

Hiše, avti in bančni računi evropskih ...

doncic Ekipa24.si

Kakšen odgovor Luke! Je kdo dvomil vanj? Vsem je ...

Resno? Je on tisti, zaradi katerega bo planet uničen? Odkrito.si

Nas bo Elon Musk pokončal?

crypto.com arena Ekipa24.si

Sramota leta! V LA-ju skušali takole provocirati ...

Šport Novo mesto

Odličen začetek sezone za ŠD SU

Piše: S.G.

Čas objave:
19.09.2022 10:18

Znova pokalni prvaki Slovenije

Potem ko so se v ŠD SU Novo mesto sredi maja veselili naslova državnih prvakov v 1. Slovenski namiznoteniški ligi in si nato z vsemi selekcijami privoščili zaslužen počitek, so v zadnjih tednih zavihali rokave ter se odločno in zavzeto lotili priprav na novo sezono. Da ciljajo visoko, je jasno. In začetek sezone je odličen – člani so v Murski Soboti na Pokalu Slovenije 2022 s 3:0 v finalu ugnali ŽNTK Maribor in ubranili naslov Pokalnih prvakov. Mladi upi pa na treningih tudi vse bolj dokazujejo, da kako se vztrajnost in trud obrestujejo.

Uspešne priprave dale zagon
V začetku avgusta se je več kot 40 igralcev in igralk ŠD SU udeležilo priprav v Planici. Pridružili so se jim tudi avstrijski kolegi iz SPG Linz in paraolimpijski zmagovalec iz Anglije Will Bailey. Namen priprav pa jasen – čim bolje se pripraviti na novo sezono, v kateri SU-jevci visoko ciljajo tako v posamični konkurenci kot ekipno.

“Pri kadetinjah ponovno ciljamo na najvišjo stopničko, zato je potrebno z vsemi puncami delati zelo sistematično, da bo forma na vrhuncu, ko bo čas za državna prvenstva. Cilj pri naših najmlajših na pripravah je bil, da se poveča število treningov in s tem tudi kvaliteta izvajanja posameznih udarcev. Tudi naši mladinci so letos še kako motivirani, saj so z osvojitvijo lanskega 4. mesta na ekipnem državnem prvenstvu pokazali, da tudi oni sodijo v sam vrh Slovenije. Prva ekipa cilja kot lani na sam vrh v rednem delu ligaškega prvenstva in nato seveda boj za najvišja mesta,” pravi glavni trener Uroš Slatinšek.

Po pripravah v Planici so nadaljevali s treningi v dvorani na Livadi, kjer so vse do konca avgusta izvajali treninge dvakrat dnevno. Nekaj mladih upov se je udeležilo tudi reprezentančnih priprav na Otočcu, kondicijske treninge pa so izvajali pod vodstvom kondicijskega trenerja Matica Jerančiča. “Mesec avgust je bil res fantastičen, tako da z velikim zanimanjem čakamo prva tekmovanja,” dodaja Uroš.

K članski ekipi pridružena mladinca, cilji visoki
Članska ekipa za 1. SNTL je enaka lanski: brata Jure in Uroš Slatinšek ter Jožko Omerzel bodo glavni aduti v dresu ŠD SU. Omenjeni trojici se bosta priključila še mladinca Mark Gazvoda in Maj Murn. “Domen Zupančič bo zaenkrat ves svoj čas posvetil študiju; medtem, ko bo Mitja Omerzel še pomagal pri treningih ter občasno na katerih tekmah,” pojasnjuje Uroš in dodaja: “S prvo ekipo želimo ponovno osvojiti naslov državnih prvakov. Verjamem, da bo letos morda težje kot lansko leto, a se ne bojimo izziva. Jure je odigral odlično končnico; Jožko pa tudi iz leta v leta sistematično napreduje in zato cilj ostaja ubranitev naslova. Če se ozrem na konkurenco, druge ekipe se niso dodatno okrepile. Morda bo Maribor letos igral vse tekme v najmočnejši postavi, saj so lani le redko imeli pomoč dobrega Roudija. Če bo tako, bodo morda ekipa, ki bo poleg nas imela res tri zelo kvalitetne igralce. Tukaj sta še ekipi Interdiskont in Savinja, ki sta prav tako zelo kvalitetni,” pravi Uroš.

Njegov starejši brat Jure priznava, da je bila lanska sezona kljub 43.letom zanj najboljša v karieri, saj je osvojil tako pokalno kot ligaško tekmovanje. Za novo sezono si je zastavil cilj, da skozi celotno sezono drži visoko ravem kondicijske kot tudi psihološke pripravljenosti in zmanjša število nepotrebno izgubljenih dvobojev. "V rezultatskem smislu je težko osvojiti še kakšno lovoriko več, gledano na minulo sezono, se da pa veliko narediti na kondicijski in psihološki pripravi pred tekmo. V minuli sezoni sem se kar nekajkrat "izgubil" med dvoboji in s tem tudi izgubljal nepotrebne dvoboje. V dobršni meri je bilo to tudi povezano s kondicijsko pripravo pred sezono in ohranjanje pripravljenosti med sezono. Dober pokazatelj moje dobre kondicijske in psihološke priprave je bil odlično odigran play off, kjer sem po nepotrebnem izgubil samo eno tekmo."

Tudi Jožko Omerzel, ki se je na pripravah v Planici preizkušal tudi kot trener, ostaja del prve ekipe in cilja na ubranitev naslova v 1. SNTL ter ubranitev naslova najboljših v kategoriji dvojic z Urošem. “Cilji za posamezna tekmovanja pa so premagati čim več višje uvrščenih igralcev na lestvici in iz vsakega tekmovanja kar največ prenesti na ligaške tekme.”

Nov sistem igranja v 1. SNTL
Sistem igranja v prvi ligi se je nekoliko spremenil , in sicer se bodo letos igrale tekme na štiri dobljene dvoboje. Prav tako pa se po dolgem času vrača igranje dvojic, kar bo definitivno popestrilo dogajanje na tekmah in tudi trenerji bodo imeli več možnosti taktiziranja pri novem sistemu. Prvo tekmo igrajo SU-jevci doma, 8. oktobra bo njihov nasprotnik ljubljanski prvoligaš Zalog.

Še naprej zavzeto delo z mladimi po vsej Dolenjski
Lansko sezono so bili SU-jevci od vseh dosedanjhi sezon v 5-letnem delovanju društva najbolj aktivni pri delu z mladimi. Poleg osnovnih šol v Novem mestu so bili dejavni tudi v Šmarjeških Toplicah in Straži. Posledično sedaj v društvu vsak teden učijo na Livadi več kot 60 otrok, obenem pa jih tudi vsak teden skupaj z vsemi krožki vadi namizni tenis več kot 170.

Tudi Gibalnica, namenjena otrokom od 4. do 7. leta starosti, je postala zelo priljubljena. Vsak ponedeljek in sredo učijo otroke raznovrstnih gibalnih spretnosti in osnov različnih športov. “Otroci na polno uživajo ob športu, saj jih obenem šport vzgaja in uči o gibanju, “ poudarjata Uroš Slatinšek in Simona Kralj, pod čigar budnim očesom vadijo najmlajši.

Ob tem dodajmo, da bodo SU-jevci tudi v prihajajoči sezoni večkrat v vlogi organizatorja tekmovanj. 15. oktobra bodo v ŠC Livada organizirali Državno prvenstvo v Paranamiznem tenisu, decembra pa bodo izvedli zaključni Božično novoletni turnir ter Odprto prvenstvo Novega mesta.

Uroš Slatinšek ob začetku sezone