stojnice, belvedere Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice...

mladič srne trava Svet24.si

Foto: Za varnost živali na travinju je mogoče ...

1683742138-dsc7401-01-1683742078843 Necenzurirano

Kenguru v togi ali zakaj Jaklič ne bi smel več ...

drama prenova-pl Reporter.si

Namesto države bo služil zasebnik: 2,55 milijona...

hezonja Ekipa24.si

Sramoten izpad! Hrvaški reprezentant in član ...

Resno? Je on tisti, zaradi katerega bo planet uničen? Odkrito.si

Nas bo Elon Musk pokončal?

parfumi Ekipa24.si

Kamera ujela znanega in uglednega slovenskega ...

Šport Ljubljana

Olimpija - Aluminij 3:0 (2:0)

Piše: Radio Krka

Čas objave:
27.11.2016 19:02

Nogometaši Olimpije so v tekmi 18. kroga Prve lige Telekom Slovenije v Ljubljani s 3:0 (2:0) premagali Aluminij.

Nogometaši Olimpije so še četrtič to jesen ugnali Aluminij, po prvenstveni zmagi v Kidričevem in dvema pokalnima zmagama (2:1, 4:1) so bili v prvenstvu uspešni še v Stožicah. Maloštevilnim gledalcem niso ponudili spektakla, a z učinkovitostjo rutinirano opravili svojo nalogo, terensko premoč so kronali s tremi goli. Z uspehom so se po remiju v Novi Gorici vrnili na zmagovite tirnice in se vodilnim Mariborčanom spet približali na točko zaostanka.

Olimpija je v tekmo krenila brez reprezentančnih zveznih igralcev, zaradi kartonov kaznovanega Mihe Zajca in Roka Kronavetra, ki ima težave z zobmi, pokazalo se je, da je bil to velik primanjkljaj. Zvezna vrsta, v kateri je bil tokrat tudi Blessing Eleke, je bila v razbijanju obrambne postavitve gostov v prvem polčasu brez idej, naredila veliko napak pri podajah, toda Ljubljančani so kljub temu do odmora dosegli dva gola.

Prvega že v prvi nevarnejši akciji v 17. minuti, in sicer po prekinitvi, ko je Etien Velikonja z desne stranske črte izvedel prosti strel, v kazenskem prostoru je bil najvišji Dejan Kelhar, njegov strel z glavo pa je bil dovolj natančen za vodstvo 1:0. Tudi drugi gol prvakov je bil bolj plod slučajnosti kot kakovostne akcije. Danijel Miškić se je odločil za strel od daleč, zadel Josipa Zebo, a žoga je spet prišla do njega, v drugo je presenetil gostujočega vratarja.

Ob koncu prvega dela so Kidričani pokazali nekaj več želje po napadih, nekajkrat poskušali s streli od daleč, priložnost je zamudil Lovro Cvek, a so bili domači vseeno bližje tretjemu golo kot gosti prvemu. Darijan Matić je namreč v 37. minuti s strelom z roba kazenskega prostora zadel vratnico.

Ob odmoru je domači trener v slačilnici pustil Leona Benka, zamenjal ga je Ricardo Alves, izkazalo se je, da je bila to odlična poteza. Alves je v 54. MINUTI začel lepo akcijo, s podajo v kazenskem prostoru našel Andraža Kirma, ta ni okleval s podajo v sredino, kjer pa je žogo zgrešil Velikonja, Eleke pa je s težkega položaja slabo streljal.

Zato pa je imel Eleke prste vmes pri tretjem golu Ljubljančanov. Potem ko je na drugi strani ljubljanski vratar Rok Vodišek ubranil nevaren strel Dejanu Krljanoviću, je Nigerijec prodrl po desni strani, zavrnil žogo do Alvesa, ta pa jo je v kazenskem strelu mirno zaustavil in v slogu pravega napadalca z natančnim strelom premagal vratarja Luko Janžekovića.



Po tretjem golu so Ljubljančani stopili s plina, da bi ohranili moči za sredin krog, v katerem bodo gostili Celjane, Aluminij je bil nevarnejši, sprožil nekaj nevarnih strelov, a izid se ni spremenil. Kidričani bodo v naslednjem krogu gostovali v Novi Gorici.

* Stadion Stožice, gledalcev 1200, sodniki: Skomina (Koper), Vidali (Gračišče), Patarić (Izola).
* Strelci: 1:0 Kelhar (17.), 2:0 Miškić (32.), 3:0 Alves (56.).
* Olimpija: Vodišek, Klinar, Delamea Mlinar, Kelhar, Jurčević, Matić, Eleke, Miškić (od 72. Novak), Kirm, Benko (od 46. Alves), Velikonja (od 83. Vukčević).
* Aluminij: Janžekovič, Jakšić, Turkalj, Zeba, Kocić, Cvek, Krljanović (od 69. D. Petrović), Škoflek, Vrbanec, T. Petrović (od 60. Rebernik), Kramer (od 77. Srdić).
* Rumena kartona: Kirm; Škoflek.
* Rdeč karton: /