nevihta, strele Svet24.si

Maj prinaša plohe in nevihte. V teh krajih bo ...

azijski sršen, invazivna vrsta Svet24.si

Škodljivi azijski sršen je že pri naših ...

kres, ogenj, prvi-maj, kresovanje Necenzurirano

Živel 1. maj ali kako normalizirati nenormalno

hisa brglez-pl016 Reporter.si

Hiše, avti in bančni računi evropskih ...

doncic Ekipa24.si

Kakšen odgovor Luke! Je kdo dvomil vanj? Vsem je ...

Resno? Je on tisti, zaradi katerega bo planet uničen? Odkrito.si

Nas bo Elon Musk pokončal?

crypto.com arena Ekipa24.si

Sramota leta! V LA-ju skušali takole provocirati ...

Šport

Pester, naporen, a uspešen vikend za SU-jevce

Piše: R.K.

Čas objave:
15.11.2021 10:56

Namiznoteniški igralci in igralke Športnega društva SU Novo mesto so v minulih dneh odigrali kar precej tekem in to uspešno.

V petek in soboto so dosegli novi zmagi v 1. Slovenski namiznoteniški ligi, v nedeljo pa je trojica SU-jevcev nastopila še na 2. Odprtem prvenstvu za člane in članice.

V petek so SU-jevci v zaostali tekmi 1. SNTL v domači dvorani ŠC Livada gladko s 5:0 premagali mestnega tekmeca, NTK Krka. Tekma, ki bi morala biti odigrana že pred tednom dni, je bila takrat prestavljena zaradi pozitivnega testa na covid-19 v ekipi Krke. Tokrat pa je Krka, ki je bila minule dni sicer v vlogi organizatorja mednarodnega ITTF turnirja v Laškem, v boj za prvoligaške točke poslala komaj 10-letnega Žana Vidmarja, 12-letnega Amadeja Rešetiča in 18-letnega Alena Bečirevića. Omenjena trojica proti SU-jevcem ni imela nikakršnih možnosti za vsaj kak dobljen niz. »Ne morem opisati občutkov, ko v prvi ligi igraš s tako mladimi igralci. Eno je, ko gre za bolezen, drugo pa je pošiljanje mladih igralcev na mestni derbi, ker nimaš dovolj igralcev v ekipi, da bi korektno odigrali obračun v prvi ligi. Mladim igralcem Krke želim vse najboljše, a takšne tekme meni kot trenerju ne bi bile v ponos. Sam ocenjujem, da so mladim igralcem takšne tekme prej v škodo kot v korist,« je priznal Uroš Slatinšek


Brez težav tudi v Ljubljani

V soboto so SU-jevci v 5. kolu 1. SNTL gostovali v Ljubljani pri Kajuh Slovanu. Domen Zupančič, Mitja in Jožko Omerzel ter brata Uroš in Jure Slatinšek so gostiteljem prepustili le en dvoboj, po vodstvu s 3:0 je za gostitelje eno zmago dosegel Andraž Novak, ki je s 3:2 premagal Jožka Omerzela. Potem pa so SU-jevci suvereno dobili še dva dvoboja in slavili zmago s 5:1. V petih kolih je to četrta zmaga in SU.jevci so zdaj z osmimi točkami na drugem mestu prvenstvene lestvice, takoj za aktualnimi prvaki, Inter Diskontom z Raven na Koroškem

Iz Logatca s srebrno medaljo
Vikend pa so SU-jevci uspešno zaključili v Logatcu, kjer je včeraj potekalo 2. Odprto prvenstvo za člane in članice. Tam so od SU-jevcev nastopili Lana Slatinšek, Jožko Omerzel in Uroš Slatinšek.

Lana je za las zgrešila nastop v glavnem žrebu, saj je v podaljšani igri petega seta izgubila na 10 in tako z eno zmago in dvema porazoma dosegla 3. mesto v predtekmovalni skupini. Jožko je iz skupine prišel kot drugo uvrščeni. Žreb mu je namenil Matevža Črepnjaka (ŽNTK Maribor), proti kateremu je Jožko tesno izgubil z 2:4 in se uvrstil od 9. do 16. mesta. »Glede na to, da nas kmalu čaka prvoligaški obračun prav proti Mariborčanom, je bila ta tekma dobrodošla«, poudarja Uroš, ki je klonil šele v finalu v podaljšani igri 7. seta. Do finala je premagal vse tri nasprotnike, v finalu pa izgubil proti Tilnu Cvetku (NTK Muta) s 3:4. Čeprav je Tilen vodil že s 3:0, je Uroš izenačil na 3:3 in celo vodil že z 10:9, a je Tilen dobil naslednje tri točke in slavil končno zmago.