Annalena Baerbock Svet24.si

Sledi kibernetskega napada na nemško vladajočo ...

ženska Svet24.si

Iskrenost do samega sebe je najboljša ...

občina-ruše, urška-repolusk Necenzurirano

Policija preiskuje, kako je štajerska občina ...

jansa orban fb2 Reporter.si

Večni si želijo biti le avtokrati: v Moskvi, v ...

pogacar Ekipa24.si

Tadej Pogačar pred Girom izpostavil ...

jure-podjavoršek, mojster, delovna-akcija, otroci, družina Njena.si

Mojster Jure o vzgoji otrok: V življenju se bodo ...

sveca Ekipa24.si

Groza! Tragična nesreča mladega Slovenca! Komaj ...

Šport

Pet bojevnikov, pet zlatih odličij in pokal

Piše: R.K.

Čas objave:
06.12.2022 10:46

V soboto se je v Osjeku na Hrvaškem, v organizaciji domačega kluba Center borilnih veščin Hus, odvil že tradicionalen ’Osjek Open Cup’.

V dvorani Gradski vrt se je odvil mednarodni športni dogodek v tajskem boksu, ki je zapolnil prizorišče z tekmovalci in navijači. In kot so hrvaški novinarji zapisali: “Tisti ki je prišel, je imel kaj videti.”

Slovenske barve so tokrat zastopali najmlajši tekmovalci Scorpion gyma, Gladiator gyma in Kluba tajskega boksa Ptuj. Tekmovanje se je odvilo v vseh starostnih kategorijah, vendar je bila največja konkurenca v kategorijah, otrok, kadetov in mladincev.

Izjemen uspeh, je za Slovenijo priborila 12 letna Lily Fideršek, ki je bila z enoglasno sodniško odločitvijo izbrana za najboljšo borko tega mednarodnega tekmovanja. A to ni edini dosežek, v domovino se je vseh pet slovenskih tekmovalcev vrnilo z zlatimi odličji.

Selektor otroške in mladinske selekcije, Petrit Izairi je podal izjavo za javnost: “To je naša zlata generacija, ki bo leta 2023 nastopila na Svetovnem in Evropskem prvenstvu!”

Prvi je v ring stopil 15 letni Sebastijan Zupanc (Gladiator gym), ki se je pomeril s Hrvaškim borcem v kategoriji do 63,5 kg in suvereno slavil s 3:0. V finalnem dvoboju mu je po dokaj izenačeni borbi uspelo z 2:1 vpisati še eno zmago. Sebastijan je edini slovenski borec, ki je imel dva dvoboja in dve zmagi, kar je v tajskem boksu izjemno naporno.

V petem dvoboju dneva je v ring vstopil najmlajši slovenski predstavnik, 11 letni Mersad Dervišević, ki je svojega nasprotnika premagal že v 1. rundi s TKO (tehničnim nokavtom) in si tako priboril zlato odličje.

Sledil je dvoboj v kategoriji mlajših mladincev, v katerem je s 3:0 slavil slovenski predstavnik Anže Feguš in si tako priboril zlato odličje.

Kot edina ženska predstavnica je za Slovenijo nastopila 12 letna Lily Fideršek v kategoriji do 58 kg. V rdečem kotu ji je nasproti stala Angelina Prtljačić iz domačega kluba HUS (Hrvaška), odločena da zmaga pred domačo publiko. Lily je vstopila v ring in z izjemnimi muaythai tehnikami in veliko željo po zmagi in popolnoma nadvladala Angelino z rezultatom 3:0. Priborila si je zlato odličje in naziv najboljše borke mednarodnega tekmovanja.

V mladinski kategoriji do 71 kg je kot zadnji slovenski predstavnik nastopil Žan Ilc, ki je že v prvi rundi pokazal odločnost in s TKO (tehničnim nokautom) premagal hrvaškega borca. Tako je tudi njemu predsednik hrvaške zveze tajskega boksa Mario Franič podelil zlato odličje.

Rezultati slovenskih borcev

14- 15 let /63,5 kg
Sebastijan Zupanc (Gladiator gym Črnomelj) VS Matej Debeljak (Hrvaška) 3:0
10-11 let /48kg
Mersad Dervišević (Gladiator gym Črnomelj) VS Dominik Gajšak (Hrvaška) 1r. TKO
14-15 let /51kg
Anže Feguš ( MT GYM PTUJ) VS Alojz Radić (Hrvaška) 3:0
14-15 let /63,5 kg
Sebastijan Zupanc (Gladiator gym Črnomelj) VS Mihael Racinger (Hrvaška) 2:1
12-13 /58kg
Lily Fideršek (SCORPION GYM Novo mesto) VS Angelina Prtljačić (Hrvaška) 3:0
16-17 let /71kg
Žan Ilc (Gladiator gym Črnomelj) VS Ivan Pavlinek (Hrvaška) 1.r TKO