pirc musar bql Svet24.si

Tako je predsednica Pirc Musar zapela na koncertu ...

asfinag Svet24.si

Z avtoceste rešili izgubljeno mamo raco in devet ...

matjaz kovacic bobo Necenzurirano

Ne Ljubljana. Da je Maribor izgubil banko, so ...

koscek erika Reporter.si

Poslovne skrivnosti partnerja Erike Žnidaršič: ...

doncic Ekipa24.si

Luka Dončić po veliki zmagi: 'Počutim se ...

marjetka in rudi Njena.si

Poroka na prvi pogled: Rudi in Marjetka, ko ju ...

1714382871-006-cel-oli-240428-lv-1714382855842 Ekipa24.si

Celjani mislijo resno! Snubili Modrića in ...

Šport Krško

PK Lukec zmagovalci v Novem Sadu

Piše: PK Lukec

Čas objave:
20.11.2017 14:02

Od petka, 17. do nedelje, 19. novembra je v Novem Sadu potekal mednarodni plesni festival Dance Fest Novi Sad v modernih tekmovalnih plesih.

Gre za velik plesni festival na katerem je nastopilo preko 3500 plesalcev iz 11 različnih držav. V rednem delu festivala smo lahko videli več kot 630 plesnih točk in med njimi tudi dve plesni točki Plesnega kluba Lukec iz Krškega.

V kategoriji open člani pari sta s svojo step točko nastopila Sebastijan in Luka Vodlan, ki sta si s prepričljivim nastopom priplesala zmago v kategoriji. Za piko na i sta osvojila tudi nagrado za najbolje ocenjeni par festivala med umetniškimi plesnimi disciplinami. Festival sta zaključila še z enim nastopom v show programu gala večera plesnega festivala.

Drugi, večji del Lukčeve ekipe, pa je predstavljala hip hop formacija Force v kateri so ponovno združeno zaplesali plesalci PK Lukec in plesalci Plesnega Vala iz Celja. Tokrat so v skupini nastopili trije plesalci iz Lukca in sicer Mark Gerjevič, Maša Tekavčič in Maja Koretič Urbanč ter Lukčeva trenerka Vanesa Krenker. Pod taktirko trenerja in koreografa Mihe Pozniča so se že v rednem delu festivala odlično predstavili in osvojili 1. mesto v kategoriji hip hop formacije člani.

Sledila je razglasitev 20 najboljših skupin in formacij festivala, ki so se uvrstile v gala večerni del in med njimi je bila pričakovano tudi skupina Force. Na gala večeru se vseh 20 najboljših skupin predstavi še enkrat in ponovno jih spremlja budno sodniško oko sestavljeno iz plesnih strokovnjakov iz različnih plesnih zvrsti. Naši plesalci so svoj nastop opravili še bolje kot v rednem delu tekmovanja in se uvrstili v super finale festivala med najboljše 4 točke. V super finalu se plesalci še enkrat predstavijo in sodniki ponovno podajo oceno za njihov nastop. Na koncu so plesalci skupine Force osvojili končno 2. mesto, kar je izjemen rezultat na tako velikem in kvalitetnem festivalu, kot smo mu bili priča letos v Novem Sadu.

Iskrene čestitke plesalcem in koreografoma Mihi in Sebastijanu za nov velik ob začetku nove tekmovalne sezone.