volilni-kongres, Matjaž Han Svet24.si

Hanu zaenkrat ni uspelo ustaviti padanja podpore ...

kresovanje, križe 2023 Svet24.si

Bo vreme zdržalo do kresovanja?

1683742182-dsc7277-01-1683742078866 Necenzurirano

Šest ustavnih sodnikov razkrilo dodatne ...

bogovic tomc zver Reporter.si

Skrivajo premoženje: razkrivamo nepremičnine, ki...

soudani hilal gw Ekipa24.si

Ojoj! Kaj je zgrešil veliki zvezdnik Maribora, ...

Poleg britanskega škandala, Rebel razkriva tudi druga sporna povabila, vključno z 2-milijonsko ponud Odkrito.si

Kraljeva družina - Orgije in droga na zasebnih ...

doncic Ekipa24.si

Bo igral? Navijači Dallasa v skrbeh zaradi ...

Šport Ljubljana

Planica: Ustavili prodajo vstopnic za petek

Piše: Radio Krka

Čas objave:
15.03.2016 09:57

Finale svetovnega pokala smučarjev skakalcev v Planici je pred vrati. Vstopnice so domala že pošle, razen za četrtkovo tekmo jih je še dovolj.

S Smučarske zveze Slovenije so sporočili, da so danes ustavili prodajo vstopnic za stojišča za petkovo tekmo v Planici. Na voljo je le še nakaj vstopinic za tribune. Kot poudarjajo v Planici ne bo mogoče več kupiti vstopnic za petek, soboto in nedeljo. Vse obiskovalce, ki si vstopnic niso zagotovili pravočasno pozivajo, da naj se ne odpravljajo v Planico, s čimer bodo pripomogli k večji pretočnosti prometa.

Ob tem pa dodajajo, da je za četrtkovo tekmo vstopnic še dovolj. Kot so včeraj sporočili bodo namreč v četrtek na predlog Mednarodne smučarske zveze izvedli še dodatno tekmo. Tako se bodo skakalci na letalnici za točke svetovnega pokala potegovali že v četrtek, ko bo ob 9. uri na sporedu trening, 10. uri pa prva serija. Ta bo veljala tudi za kvalifikacije za petkovo preizkušnjo, medtem ko v četrtek kvalifikacij ne bo.

Poostren prometni režim v času planiških poletov
V času tekem v Planici med 17. in 20. marcem bo stopil v veljavo tudi poseben prometni režim. Od četrtka do nedelje bodo vsem obiskovalcem na voljo brezplačni avtobusni krožni prevozi iz Kranjske Gore in okolice, prireditelji pa svetujejo, da se v Planico ne odpravljajo z osebnimi vozili.


Vstopna mesta za krožni prevoz bodo v Kranjski Gori (avtobusna postaja ter pred osnovno šolo in banko SKB), v Podkorenu (avtobusna postaja ob regionalni cesti), v Ratečah (krožno križišče za Planico in križišče Ledine) ter na Petrolu v Podkorenu in Ratečah ter na parkirišču Zelenci. Začetek prevozov iz avtobusne postaje Kranjska Gora se bodo v četrtek pričeli ob 8. uri, v petek ob 11., v soboto ob 6. in v nedeljo ob 7.30.

Prireditelji sporočajo, da morajo imeti avtobusi, minibusi in kombiji parkirno nalepko, ki omogoča policistom in rediteljem hitrejšo selekcijo in s tem hitrejši dostop do parkirnih prostorov v Planici. To nalepko je potrebno prilepiti na vidno mesto na vetrobranskem steklu. Nadzor posedovanja vstopnic potnikov v omenjenih vozilih se bo opravljal po principu selektivnega izločanja teh vozil na kontrolne površine.

Vozila, ki ne bodo imela parkirne nalepke, bodo na relaciji iz smeri Ljubljane na avtocesti usmerjena na parkirišče na platoju Karavanke, kjer bodo na podlagi predložitve vstopnic vseh potnikov pridobila ustrezno nalepko. V primeru, da potniki ne bodo imeli vstopnic, avtobusu ne bo omogočena vožnja proti Planici. Na tem območju bo veljal poseben prometni režim, ki bo omogočal vrnitev nazaj na cesto proti Planici, za tiste brez vstopnic pa nazaj v smeri prihoda.