stojnice, belvedere Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice...

mladič srne trava Svet24.si

Foto: Za varnost živali na travinju je mogoče ...

1711036296-dsc9299-01-1711036248215 Necenzurirano

Od Žuglja do Žaklja: ko zloraba institucij ...

jansa orban budimpesta cpac Reporter.si

Klavrn zaton Janeza Janše: Hrvat Plenković je ...

hezonja Ekipa24.si

Sramoten izpad! Hrvaški reprezentant in član ...

masterchef, 10 Njena.si

Teden dni premora za MasterChef Slovenija

parfumi Ekipa24.si

Kamera ujela znanega in uglednega slovenskega ...

Šport Novo mesto

Pred Krkaši ena najpomembnejših tekem v finalni seriji

Piše: R.K.

Čas objave:
28.05.2021 09:24

Košarkarje Krke danes ob 16. uri v dvorani Leona Štuklja čaka druga tekma finalne serije Lige Nova KBM s Cedevito Olimpijo, ki vodi z 1:0 v zmagah.

Tekmo si bo omejeno število gledalcev lahko ogledalo v živo, prenos pa bo na SportkKlubu in Youtube strani KZS. Vstopnice za tekmo bodo na voljo tri ure pred tekmo na blagajni v Športni dvorani Leona Štuklja.

Dalibor Damjanović, trener Krke: "Čaka nas ena najpomembnejših tekem v finalni seriji. Pričakujem reakcijo igralcev glede na zadnjo tekmo, na kateri smo bili premehki, s premalo energije in zbranosti. Verjamem, da bomo na drugi tekmi v vseh teh elementih veliko boljši. Morali bomo odgovoriti na njihovo čvrstino, agresivnost, na igro na meji prekrška. Premagati jih bomo morali v majhnih stvareh, kot je skok v napadu. Zmanjšati bomo morali število izgubljenih žog na minimum in še enkrat, odigrati z enako čvrstino kot oni. Izid je trenutno 1-0 za Olimpijo. Razlika na prvi tekmi je bila ogromna, ampak v seriji tekem to ne šteje, štejejo samo zmage. Jutri imamo tako samo en cilj, in to je zmaga."


Košarkarji Cedevite Olimpije so dobili uvodno tekmo finala lige Nova KBM. V domači dvorani Stožice so premagali Krko s 97:45. Državni prvak bo tisti, ki bo prvi prišel do treh zmag. V primeru današnje zmage v Novem mestu si lahko Ljubljančani naslov zagotovijo to nedeljo, ko se bo tretja tekma v Stožicah začela ob 17.30, sicer pa sta morebitni četrta in peta na sporedu 1. oziroma 3. junija.

Za gledalce na športnih prireditvah obvezna uporaba zaščitnih mask
Veljati je začel odlok o izvajanju športnih dejavnosti, ki ga je vlada dopolnila z obvezno uporabo zaščitnih mask za gledalce na športnih prireditvah. Za nadzor uporabe mask pri gledalcih bodo odgovorni organizatorji tekmovanj, določene pa so izjeme za mlajše od 15 let, ki bodo na tekmah z ožjimi družinskimi člani ali skrbniki.

Trener Krke Dalibor Damjanović

Pred današnjo tekmo