stojnice, belvedere Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice...

mladič srne trava Svet24.si

Foto: Za varnost živali na travinju je mogoče ...

1711036296-dsc9299-01-1711036248215 Necenzurirano

Od Žuglja do Žaklja: ko zloraba institucij ...

jansa orban budimpesta cpac Reporter.si

Klavrn zaton Janeza Janše: Hrvat Plenković je ...

anamarija lampic nico gross af Ekipa24.si

Slovenska zvezdnica z ostro kritiko smučarske ...

masterchef, 10 Njena.si

Teden dni premora za MasterChef Slovenija

parfumi Ekipa24.si

Kamera ujela znanega in uglednega slovenskega ...

Šport

Predstavitev ŽKK Krka pred novo tekmovalno sezono

Piše: R.K.

Čas objave:
21.09.2023 08:41

V torek je v prostorih Hotela Center v Novem mestu potekala predstavitev Ženskega košarkarskega kluba Krka, na kateri je bilo predstavljeno novo vodstvo kluba, trenerji, organizacija selekcij in dela ter cilji v prihajajoči sezoni.

Ob velikem številu prisotnih podpornikov novomeške ženske košarke je predsednik kluba Dušan Černe predstavil člane novega vodstva kluba, ki ga sestavljajo upravni odbor, nadzorni odbor in disciplinska komisija. Predstavljeni so bili tudi trenerji, ki delujejo v klubu (Sašo Rebernik, Živa Jerman, Matjaž Cerkovnik, Matija Frančič in Jernej Pejanovič) in organizacija selekcij ter dela v novi sezoni. V sezoni 2023/2024 bodo članice ponovno nastopale v mednarodni Extra ligi, v kateri bo letos nastopalo devet ekip ter v pokalu Slovenije. V klubu bodo delovale tudi vse mlajše selekcije, od najstarejših deklet U18 do najmlajših U10, ki bodo tekmovale v državnem prvenstvu in Mini pokalu. V klubu so letos posebej organizirali prilagojene treninge, na katerih bodo izbrane mlade igralke individualno obravnavane z namenom hitrejšega napredovanja, po različnih osnovnih šolah v MO Novo mesto in okolici pa se izvajajo krožki košarke, katere obiskuje skupaj do 100 učenk.

Glavni cilj članske ekipe je mlajšim igralkam, s treningi in tekmami na višji oziroma članski ravni, zagotoviti pridobitev potrebnih izkušenj ter znanj, pri čemer jim bodo v pomoč nekatere starejše igralke, ki so se letos ponovno priključile ekipi. S takšnim pristopom se gradi tudi okvir članske ekipe v prihodnosti, v kateri bi lahko uresničili želje igralk po vnovičnem nastopanju domačega kluba v 1. slovenski ligi. Poudarek pri mlajših selekcijah je predvsem na razvoju in napredku igralk, v primeru ponujenih priložnosti pa tudi dober rezultat in uspeh, ki sicer nista primarnega pomena. Pomembno je, da bodo igralke zadovoljne, motivirane, da napredujejo in z veseljem hodijo na treninge.

V načrtu klubskih dejavnosti je tudi letos organizacija tradicionalnega božično – novoletnega turnirja, na katerem bodo nastopale igralke selekcij U16 in U14. Ponovno bodo povabljeni klubi iz področja nekdanje Jugoslavije, s katerimi ŽKK Krka že vrsto let sodeluje in tudi prijateljuje, za vse selekcije kluba pa se načrtuje tudi udeležba na turnirjih v tujini.

Ob zaključku srečanja so bili vsi predstavniki kluba na voljo za vprašanja, pobude in mnenja prisotnih. Predsednik se je na koncu srečanja prisotnim zahvalil za številčno udeležbo in jih povabil, da v prihajajoči sezoni v čim večjem številu prihajajo na tekme spodbujat Krkina dekleta.