volilni-kongres, Matjaž Han Svet24.si

Hanu zaenkrat ni uspelo ustaviti padanja podpore ...

kresovanje, križe 2023 Svet24.si

Bo vreme zdržalo do kresovanja?

1683742182-dsc7277-01-1683742078866 Necenzurirano

Šest ustavnih sodnikov razkrilo dodatne ...

bogovic tomc zver Reporter.si

Skrivajo premoženje: razkrivamo nepremičnine, ki...

soudani hilal gw Ekipa24.si

Ojoj! Kaj je zgrešil veliki zvezdnik Maribora, ...

rudi-mlakar Njena.si

Rudi tudi v zunanjem svetu vse bolj priljubljen

doncic Ekipa24.si

Bo igral? Navijači Dallasa v skrbeh zaradi ...

Šport Portorož

Primož Kozmus odslej častni član Atletske zveze Slovenije

Piše: Radio Krka

Čas objave:
15.11.2015 12:21

Olimpionika Primoža Kozmusa, ki je letos po 21 letih sklenil svojo trofejno športno pot, so na slovesnosti Naj atlet 2015 v Portorožu razglasili za častnega člana AZS.Naj atleta 2015 sta postala Maja Mihalinec in Robert Renner.

Ob prejemu laskavega naziva je Primož postal najmlajši član druščine častnih članov Atletske zveze Slovenije, v kateri so ob njem od leta 2003 žal že pokojni STANKO LORGER, ob njem pa prav tako od 2003 JANEZ PONEBŠEK, MARKO RAČIČ, od leta 2007 pa še JANEZ ALJANČIČ in od 2010 JOŽE BRODNIK.

Primož, ki je ugledno priznanje prejel iz rok podpredsednika Atletske zveze Slovenije dr. Marjana Hudeja, je ob prejemu nagrade povedal: "Zelo sem si želel in delal za to, da bi kariero sklenil na svojih petih olimpijskih igrah v Riu de Janeiru, za kar še vedno mislim, da bi bil ob dopustnem zdravstvenem stanju konkurenčen. Odločil sem se zaključiti to uspešno zgodbo in usmeriti v mlade. Hvala Atletski zvezi Slovenije, da me je počastila s tem priznanjem, upam da bomo uspešno sodelovali tudi v prihodnje. Hkrati čestitam svoji naslednikom za nazive najboljših atletov v Sloveniji in jim želim čimboljše rezultate tudi v olimpijski sezoni," je dejal 36-letni Kozmus.

Najuspešnejši slovenski atlet v zgodovini je edini, ki je med Slovenci v kraljici športov osvojil zlato na olimpijskih igrah in na svetovnem prvenstvu. Tekmovalno kladivo je 23. oktobra letos na slovesnosti v Brežicah dokončno postavil v kot.