franci kek Lady

Petru Vilfanu je dal banano

steven-tyler Svet24.si

Sodnik zavrnil tožbo proti Stevenu Tylerju

1711036296-dsc9299-01-1711036248215 Necenzurirano

Od Žuglja do Žaklja: ko zloraba institucij ...

bogovic tomc zver Reporter.si

Skrivajo premoženje: razkrivamo nepremičnine, ki...

soudani hilal gw Ekipa24.si

Ojoj! Kaj je zgrešil veliki zvezdnik Maribora, ...

Poleg britanskega škandala, Rebel razkriva tudi druga sporna povabila, vključno z 2-milijonsko ponud Odkrito.si

Kraljeva družina - Orgije in droga na zasebnih ...

doncic Ekipa24.si

Bo igral? Navijači Dallasa v skrbeh zaradi ...

Šport Ljubljana

Prvih pet kvalifikantov prišlo do lige prvakov

Piše: Radio Krka/STA

Čas objave:
24.08.2016 05:23

Po prvih petih povratnih dvobojih zadnjega kroga kvalifikacij za nogometno ligo prvakov je znanih predzadnjih pet udeležencev elitnega tekmovanja. Včeraj so si nastop priborili francoski Monaco, varšavska Legia, portugalski Porto, bolgarski Ludogorec Razgrad in škotski Celtic.

Najbolj razburljivo je bilo v Izraelu, kjer je Celtic ogrozil domačo zmago s 5:2. Hapoel Beersheva je najprej zapravil enajstmetrovko, potem zadel dvakrat, toda odločilnega tretjega gola za preboj v ligo prvakov ni zmogel.

Monaco je že na prvi tekmi v gosteh premagal Villarreal, doma pa je dolgo z neodločenim izidom nadzoroval potek tekme, tik pred koncem pa je Fabinho z bele točke potrdil skupni uspeh. Viktoria Plzen je sicer dvakrat vodila, toda zaostanek dveh golov proti Ludogorcu Razgradu je bil prevelik, Bolgari pa so v sodnikovem dodatku še izenačili in tako odpravili vse dvome.

Roma je po neodločenem izidu v gosteh pri Portu doživela pravi polom doma, saj je izgubila z 0:3. Smer poteka tekme je nakazal že Felipe v osmi minuti, v drugem polčasu pa sta za Portugalce zadela še Jesus Corona in Miguel Layun. Roma je sicer tekmo končala le z devetimi možmi, saj sta neposredna rdeča kartona dobila kapetan daniele de Rossi in Emerson Palmieri.


Varšavska Legia je sicer slabo začela, Dundalk je s hitrim golom nakazal možno presenečenje in izenačenje izida po prvi tekmi, a je za Poljake stvari na pričakovano mesto postavil Michal Kucharczyk, resda šele v sodnikovem dodatku.

Danes bo znanih še ostalih pet potnikov v najmočnejše evropsko klubsko tekmovanje, ki so pot začeli v kvalifikacijah. Apoel bo lovil zaostanek za Koebenhavnom z 0:1, Rostov in Ajax Amsterdam sta na prvi tekmi igrala 1:1, Manchester City je že v gosteh povozil Steauo s 5:0, Salzburg in zagrebški Dinamo začenjata pri 1:1, Borussia Mönchengladbach pa je v gosteh premagala Young Boys Bern s 3:1.