Mint Butterfield Svet24.si

Izginila hčerka ameriškega milijarderja, ...

duša Svet24.si

Pogovori s pokojnimi ne izčrpajo, ampak pomirijo

Screenshot 2024-04-25 at 16.31.28 Necenzurirano

Žakelj obrnil ploščo: zdaj ve, da je na ...

peter gregorcic sr Reporter.si

Peter Gregorčič igra Janševo igro: glavni cilj ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

Ansambel Igor in zlati zvoki Revija Stop

»Vse dni, vse noči« igrajo že lepih 32 let

luka doncic Ekipa24.si

Luka Dončić je postal del izbrancev in podpisal ...

Šport Reykjavik/Ribnica

Ribničani končali letošnjo evropsko zgodbo

Piše: STA

Čas objave:
14.10.2018 14:07

Rokometaši ribniškega Rika so na včerajšnji povratni tekmi drugega kroga pokala EHF v gosteh izgubili proti islandskemu Selfossu s 26:32 (10:15) in končali nastope na mednarodni sceni. Ribniška ekipa je na prvi domači tekmi slavila s 30:27.

Trenutno vodilna ekipa slovenskega prvenstva je končala letošnje nastope na mednarodni sceni. Po domači zmagi nad Selfossom s 30:27 je v deželi gejzirjev klonila s 26:32.

Rokometaši iz Ribnice so bili od prve do zadnje minute v podrejenem položaju. Bojeviti gostitelji so že v deveti minuti izničili zaostanek iz dežele suhe robe, potem ko so povedli s 4:1. Izbranci Siniše Markote tudi v nadaljevanju niso našli rdeče niti v svoji igri, v 17. minuti so že zaostali za pet golov (3:8), največji primanjkljaj pa so si pridelali v 26. minuti (7:14).


V drugi polovici tekme ni bilo kakovostnega premika v igri slovenskih podprvakov. V 45. minuti so se po golu Roka Setnikarja resda približali na štiri gole (18:22), a so jim gostitelji dve minuti kasneje znova ušli na šest golov (18:24).

Ribničani v končnici tekme niso resneje ogrozili gostiteljev, igrali so tudi preveč medlo in premalo agresivno (na tekmi so bili le dvakrat izključeni), po porazu s šestimi goli pa tudi končali svojo evropsko pot v drugem najmočnejšem klubskem tekmovanju na stari celini.

V ribniški ekipi je Setnikar dosegel sedem golov, trikrat so zadeli Risto Vujačić, Aljaž Lešek in Miha Tomšič.