1703079682-dsc6151-01-1703079660058 Svet24.si

Umrla je novinarka in publicistka Manca Košir, ...

azijski sršen, invazivna vrsta Svet24.si

Škodljivi azijski sršen je že pri naših ...

občina-ruše, urška-repolusk Necenzurirano

Policija preiskuje, kako je štajerska občina ...

jansa orban fb2 Reporter.si

Večni si želijo biti le avtokrati: v Moskvi, v ...

doncic Ekipa24.si

Kakšen odgovor Luke! Je kdo dvomil vanj? Vsem je ...

poroka-na-prvi-pogled, 3 Njena.si

Poroka na prvi pogled: Kaj je razlog za Olgine ...

sekulic slovenija af Ekipa24.si

Tole je očitno menjava za Mika Tobeyja! Američan...

Šport Brez opisa

Ribničani praznih rok iz Gudmeja

Piše: Radio Krka/STA

Čas objave:
18.02.2017 20:33

Rokometaši Rika Ribnice so v drugem krogu skupinskega dela evropskega pokala EHF v gosteh izgubili proti danskemu Gudmeju s 27:32 (10:19).

Rokometaši iz Ribnice se po dvomesečnem premoru zavoljo svetovnega prvenstva v Franciji nikakor ne morejo sestaviti. V jesenskem delu skorajda nepremagljiva zasedba je v tem mesecu doživela že četrti poraz, po dveh na domačem prizorišču s Koprom in Mariborom ter na mednarodnem proti nemškemu Füchseju iz Berlina je danes po slabi predstavi v prvem polčasu izgubila tudi na gostujoči tekmi v danskem Gudmeju.

Ribniška zasedba bo naslednjo tekmo v skupinskem delu evropskega pokala EHF igrala 5. marca, ko bo na domačem igrišču gostila francoski Saint-Raphael, ki bo jutri gostoval v Berlinu.

Obračun v Gudmeju je bil sprva zelo trd, prvi gol je padel šele v šesti minuti. Izbranci Roberta Beguša so bili v uvodnih dvajsetih minutah dokaj enakovredni gostiteljem, zadnjih deset minut prvega polčasa so odigrali porazno in si v 29. minuti pridelali zaostanek desetih golov (9:19), na velik odmor pa se odpravili s primanjkljajem devetih zadetkov (10:19).


Ribničani so v drugi polovici tekme prikazali precej boljšo igro, v nobenem trenutku pa niso resneje ogrozili zmage gostiteljev. Med 44. in 47. minuto so naredili delni izid 3:0 in se približali na pet golov zaostanka (21:26), v 53. minuti znižali na 25:29, bližje pa niso mogli.

V ribniški zasedbi sta bila strelsko najbolj učinkovita Patrik Leban z osmimi in Nik Henigman s šestimi goli.