franci kek Lady

Petru Vilfanu je dal banano

steven-tyler Svet24.si

Sodnik zavrnil tožbo proti Stevenu Tylerju

1683742138-dsc7401-01-1683742078843 Necenzurirano

Kenguru v togi ali zakaj Jaklič ne bi smel več ...

bogovic tomc zver Reporter.si

Skrivajo premoženje: razkrivamo nepremičnine, ki...

soudani hilal gw Ekipa24.si

Ojoj! Kaj je zgrešil veliki zvezdnik Maribora, ...

Poleg britanskega škandala, Rebel razkriva tudi druga sporna povabila, vključno z 2-milijonsko ponud Odkrito.si

Kraljeva družina - Orgije in droga na zasebnih ...

doncic Ekipa24.si

Bo igral? Navijači Dallasa v skrbeh zaradi ...

Šport Rogaška Slatina

Rogaška po podaljšku premagala Krko

Piše: STA

Čas objave:
10.03.2021 07:27

Košarkarji Rogaške so na včerajšnji zaostali tekmi 1. kroga drugega dela lige Nova KBM po podaljšku premagali novomeško Krko z 90:89.

Rogaška je dosegla drugo zmago v drugem delu državnega prvenstva. Pred petimi dnevi je v Ljubljani ukanila pomlajeno Cedevito Olimpijo, včeraj pa je po hudem boju in petminutnem podaljšku na kolena položila še novomeško Krko. Domači košarkarji so v zadnjih osmih minutah rednega dela nadoknadili 16 točk primanjkljaja, v končnici podaljška pa je po zadeti trojki zmagovite točke prispeval Petar Vujačić.

Domači košarkarji so tekmo odprli s 5:0. Novomeščani so nato strnili svoje vrste in v peti minuti povedli s 14:7, zavoljo slabšega nadaljevanja pa so jih gostitelji štiri minute kasneje ujeli (19:19).

Sredi druge četrtine so izbranci gostujočega trenerja Vladimirja Anzulovića uveljavili svoje prednosti in v 15. minuti povedli z 32:24. Po domači minuti odmora se razmerje moči ni spremenilo, Dolenjci so se na veliki odmor odpravili s prednostjo osmih točk (44:36).

V začetku druge polovice tekme se izbranci domačega trenerja Damjana Novakovića, ki v nadaljevanju sezone ne bo mogel računati na vsestranskega Malcolma Bernarda - ta je Rogaško Slatino zapustil zaradi boljše ponudbe - še kljubovali Dolenjcem, v 32. minuti pa je njihov zaostanek znašal 16 točk (50:66).



Kazalo je na zanesljivo zmago Novomeščanov, a ni bilo tako. Gostitelji so uprizorili prvovrsten preobrat in na krilih Davida Nicholsa, ki je tri sekunde pred koncem rednega dela izenačil na 75:75, izsilili podaljšek.

V petminutnem podaljšku je kazalo na zmago Dolenjcev, ki so minuto in pol pred koncem imeli pet točk prednosti (87:82). A gostitelji so uprizorili nov preobrat, po trojki Vujačića sekundo pred koncem pa so si skočili v objem.

V domači ekipi je bil najbolj učinkovit Nichols, ki je 34 točkam dodal še 13 skokov in štiri podaje, v gostujoči ekipi pa Luka Lapornik z 19 točkami.

Krkaši bodo jutri, 11. marca, gostovali v Podčetrtku, ekipa iz Rogaške Slatine pa bo dva dni kasneje gostila Ggd Šenčur.