stojnice, belvedere Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice...

mladič srne trava Svet24.si

Foto: Za varnost živali na travinju je mogoče ...

1711036296-dsc9299-01-1711036248215 Necenzurirano

Od Žuglja do Žaklja: ko zloraba institucij ...

jansa orban budimpesta cpac Reporter.si

Klavrn zaton Janeza Janše: Hrvat Plenković je ...

hezonja Ekipa24.si

Sramoten izpad! Hrvaški reprezentant in član ...

Poleg britanskega škandala, Rebel razkriva tudi druga sporna povabila, vključno z 2-milijonsko ponud Odkrito.si

Kraljeva družina - Orgije in droga na zasebnih ...

jankovic hokej Ekipa24.si

Velike spremembe v zmajevem gnezdu! Novo ime ...

Šport

Rokometaši Krke evropski krst opravili z odliko

Piše: R.K.

Čas objave:
16.10.2023 10:53

Rokometaši Moškega rokometnega kluba Krka so danes odigrali prvo tekmo 2. kroga evropskega pokala v Estoniji in se veselili visoke zmage nad gostitelji Viljandi HC. Novomeščani so tekmo dobili s 32:23 (13:14) .

Izbranci trenerja Mirka Skoka so odlično opravili svojo nalogo na premierni mednarodni tekmi v zgodovini kluba, v estonskem mestu Viljandi so kljub napornemu potovanju zmagali za devet golov, tako da imajo pred povratno tekmo, ki bo danes teden v dvorani Marof, lepo izhodišče. Tekma v južni Estoniji se ni začela po željah Novomeščanov, ki so v 12. minuti zaostajali za tri gole (4:7). Po nekaj črnih minutah so nato izbranci Mirka Skoka le povezali niti svoje igre, med 13. in 15. minuto pa so naredili delni izid 4:1 in izenačili na 8:8. Do konca polčasa je bila tekma povsem enakovredna, v začetku drugega dela pa so na igrišču povsem zagospodarili in po golu Marka Nikolića v 38. minuti povedli z 20:16. Do zadnjega zvoka sirene so igrali zbrano in zavzeto, njihova najvišja prednost pa je znašala deset golov v končnici dvoboja (32:22).

Pri Krki sta bila na današnji tekmi najbolj učinkovita Marko Nikolić in Vojislav Vukić. Oba sta dosegla po sedem golov, medtem ko je vratar Jure Blaževič ubranil 11 strelov.

Izjave po tekmi:

Ots Rasmus, igralec Viljandi HC: “ V prvem polčasu smo se dobro borili, v drugem delu pa nismo bili tako uspešni v napadu. Zagotovo se je čutil pritisk igrati na evropskem nivoju. Moram pa povedati, da je bila razlika desetih golov za nas nedosegljiva. Popolnoma drugače bi se verjetno odzvali, če bi bil zaostanek štirih ali pa petih golov. Tekme tokrat nismo odigrali v domači dvorani. Zagotovo bi nas vzdušje in navijanje naših zvestih navijačev še bolj poneslo. Kljub temu, da je razlika pred povratno tekmo devet golov, nismo obupali in borili se bomo do konca.”

Aljaž Lavrič, igralec MRK KRKA: “ Tekma ni bila tako enostavna, kot je na koncu pokazal rezultat. V prvem polčasu smo se še nekako lovili in niti nismo vedeli, kaj pričakovati. Na začetku se nismo držali dogovora, izgubili smo preveč žog v napadu, kar so gostitelji zlahka izkoristili in zadevali iz protinapadov, v nadaljevanju pa smo izgubljene žoge zreducirali na minimum, s trdno igro v obrambi pa tekmo prevesili v našo korist. Na povratni tekmi se ne smemo preveč sprostiti, kljub kar zajetni prednosti se bo potrebno tudi v Novem mestu boriti vseh šestdeset minut. Seveda pa se bomo s to tekmo ukvarjali šele takrat, ko bo za nami ligaška tekma s Svišem.”

Marko Nikolić, igralec MRK KRKA:” Čestitam nasprotniku za dobro in borbeno igro, pa tudi mojim soigralcem za dosežen rezultat. Cel teden smo se pripravljali na estonsko ekipo, vedeli smo, da je to za nas zgodovinska tekma. Ta tekma je končana, v Novem mestu pa se moramo skoncentrirati na še en polčas in pristopiti v tekmo tako, kot da bi bil rezultat izenačen. Sicer pa so naše misli že usmerjene v sredino tekmo državnega prvenstva, kjer bomo znova na vročem terenu pri ekipi Sviš, potem pa se bomo poglobili še na povratno tekmo, ki bo danes teden v naši dvorani Marof.”

Statistika:

Viljandi HC: Ots, Parik, A. Pertelson 4, Koovit, Soomets, Heinla, Drogin 2, Varik 2, Koks 6 (2), Maasalu 3, Braun, Basarab 1, Liinsoo 1, Varik, J. Pertelson 1, Voika 3.

MRK Krka: Rauh, Blaževič, Bradeško, Avsec 4, Majstorović, L. Rašo 3, Vukić 7 (1), Stanojević, D. Rašo 2, Zajc 2, Nikolić 7 (2), Lavrič, Kukman 3, Matko 1, Horvat 3.

Sedemmetrovke: Viljandi 2 (2), Krka 4 (3).

Izključitve: Viljandi 10, Krka 8 minut.

Rdeči karton: /.