franci kek Lady

Petru Vilfanu je dal banano

steven-tyler Svet24.si

Sodnik zavrnil tožbo proti Stevenu Tylerju

1683742138-dsc7401-01-1683742078843 Necenzurirano

Kenguru v togi ali zakaj Jaklič ne bi smel več ...

bogovic tomc zver Reporter.si

Skrivajo premoženje: razkrivamo nepremičnine, ki...

soudani hilal gw Ekipa24.si

Ojoj! Kaj je zgrešil veliki zvezdnik Maribora, ...

masterchef, 10 Njena.si

Teden dni premora za MasterChef Slovenija

doncic Ekipa24.si

Bo igral? Navijači Dallasa v skrbeh zaradi ...

Šport

Rokometaši Krke Krčanom prizadejali prvi poraz v sezoni

Piše: R.K.

Čas objave:
13.02.2022 13:46

V novomeški dvorani Marof se je drevi odvijal derbi vodilne ekipe Rokometnega kluba Krško in drugouvrščene Krke.

Ljubitelji rokometa so lahko tokrat spremljali izjemno enakovredno predstavo, ki ji je sledila dramatična končnica, ki niti za trenutek ni zmedla Krkašev. Novomeščani so Krčanom zadali sploh prvi poraz v sezoni in se na koncu povsem zasluženo veselili enajste zaporedne zmage. Derbi kroga se je končal s 24:23 (14:11).
Rokometaši Krke so se, kljub nepopolni kadrovski in trenerski zasedbi z novo zmago utrdili na drugem mestu lestvice, pri lovu na dve točki pa niso imeli večjih težav, saj so tekmecem hitro pobegnili in potem nadzorovali potek tekme. Gostje so bili blizu le v uvodnih minutah, potem je sledil prvi domači nalet za vodstvo z 12:8, ob polčasu pa so imeli domači rokometaši, ki jih je tokrat vodil pomočnik trenerja Timon Orlič, štiri gole naskoka (12:8).
Prednost so zadržali in občasno povečali tudi v nadaljevanju. Najvišja je bila pet golov (21:16), a je le-ta zavoljo spremenjene obrambe Krškega hitro skopnela. Novomeščani so v 58. minuti ob izenačenem izidu 23:23 ohranili trezne glave, po zadetku kapetana Vladana Lončarja in obrambi vratarja Blaža Brajerja pa je bilo jasno, da bo zmaga ostala v domači dvorani. Velja omeniti tudi izjemno podporo s tribun, z domačega kavča pa je bil tokrat zaradi bolezni primoran tekmo gledati trener Mirko Skoko, ki je bil nad predstavo svojih varovancev zelo zadovoljen. 
Najbolj strelsko razpoložen v domači ekipi je bil s šestimi zadetki Blaž Ernestl, prav toliko pa sta jih za Krško dosegla Marko Sintič in Patrik Glaser. 
Rokometaše Krke v naslednjem tednu čakate dve gostovanji v Hrastniku; v sredo,16. februarja najprej sledi tekma 1/8 finala pokala Slovenije, v soboto pa še ligaška preizkušnja. 
Izjave po tekmi: 
Blaž Brajer, vratar MRK KRKA: » Ve se, da imamo v ekipi veliko poškodovanih in bolnih. Potrudili smo se po svojih močeh, na tekmo pa smo se čez teden res dobro pripravljali in to je rezultat trdega dela na treningih. Že od samega začetka v tekmo smo bili zbrani, v derbi smo krenili na polno in kljub temu, da nas je na koncu pri zaključnih strelih malo zmanjkalo, smo tekmo zasluženo zmagali«.
Jure Švalj, igralec RK Krško: » Z naše strani je bila tekma zelo slaba. Že v začetku nismo bili dovolj zbrani, slabo smo odigrali v obrambi, skratka, nismo odigrali tako, kot smo se dogovorili v garderobi. Krki čestitam za zmago«. 
Statistika:
MRK KRKA: Rauh, Nosan, Brajer (11 obramb), Bradeško 1, Avsec 4, Majstorović, Ernestl 6 (2), Knavs 5, Klemenčič 1, Vukić 2, Lončar 5, Emeršič, Windischer, Zajc,
ROKOMETNI KLUB KRŠKO: Pajič, Kozole (10 obramb), Žitnik (2 obrambi), Zorič, Romih 2, Dular, Košir 1, Glaser 6 (3), Sobotič 3, Sintič 6, Baznik, Resnik, Novak 2, Švalj, Jazbec 1, Šibanc 2.
Sedemmetrovke:
MRK KRKA 3 (2), ROKOMETNI KLUB KRŠKO 4 (3)
Izključitve: MRK KRKA 8 minut, ROKOMETNI KLUB KRŠKO 10 minut