pokol-v-šoli-vladislava-ribnikarja, obletnica-pokola Svet24.si

Srbija pred obletnico krvavega poboja v beograjski...

azijski sršen, invazivna vrsta Svet24.si

Škodljivi azijski sršen je že pri naših ...

kres, ogenj, prvi-maj, kresovanje Necenzurirano

Živel 1. maj ali kako normalizirati nenormalno

jansa orban fb2 Reporter.si

Večni si želijo biti le avtokrati: v Moskvi, v ...

doncic Ekipa24.si

Kakšen odgovor Luke! Je kdo dvomil vanj? Vsem je ...

Resno? Je on tisti, zaradi katerega bo planet uničen? Odkrito.si

Nas bo Elon Musk pokončal?

sekulic slovenija af Ekipa24.si

Tole je očitno menjava za Mika Tobeyja! Američan...

Šport Novo mesto

Rokometaši Krke premagali Ribnico

Piše: STA

Čas objave:
28.04.2018 21:22

Rokometaši Krke so v tekmi 6. kroga končnice lige NLB (skupina od 1. do 6. mesta) premagali Riko Ribnico z 29:28 (15:13). Novomeščane v sedmem krogu čaka gostovanje v Velenju, Ribničane pa domači obračun z Urbanscape Loko. Obe tekmi bosta čez teden dni.

Rokometaši iz Ribnice so na gostovanju pri Krki zapravili možnost, da bi se vsaj začasno povzpeli na prvo mesto, pa čeprav imajo v primerjavi s tekmeci iz Celja tekmo več. Novomeščani so bili večino tekme boljši, a so svojo priložnost za dve točki imeli tudi gosti.

Čeprav so tekmo precej bolje začeli Novomeščani, ki so v sedmi minuti vodili že s 6:1, se je tekma razpletla v zaključku drugega polčasu. Ribničani so se sicer že v zaključku prvega polčasa tekmecem približali le na gol zaostanka, v 39. minuti pa so spet zaostajali za tri (18:21). V 43. minuti sta bili ekipi prvič izenačeni (22:22), v 51. minuti pa je Peter Batinič gostom priigral prvo vodstvo na tekmi (26:25). Isti igralec je v 53. minuti zadel za 27:25, že v 54. minuti je bilo 27:27.

Nik Henigman, na koncu z devetimi goli najboljši strelec tekme, je zatem zadel za novo vodstvo Ribnice, Grega Okleščen je v 58. minuti izid izenačil, Leon Rašo pa je Krki spet priigral prednost. Gostujoči trener Siniša Markota je vzel minuto odmora, a se izid ni več spremenil.