1703079682-dsc6151-01-1703079660058 Svet24.si

Umrla je novinarka in publicistka Manca Košir, ...

azijski sršen, invazivna vrsta Svet24.si

Škodljivi azijski sršen je že pri naših ...

občina-ruše, urška-repolusk Necenzurirano

Policija preiskuje, kako je štajerska občina ...

jansa orban fb2 Reporter.si

Večni si želijo biti le avtokrati: v Moskvi, v ...

doncic Ekipa24.si

Kakšen odgovor Luke! Je kdo dvomil vanj? Vsem je ...

poroka-na-prvi-pogled, 3 Njena.si

Poroka na prvi pogled: Kaj je razlog za Olgine ...

sekulic slovenija af Ekipa24.si

Tole je očitno menjava za Mika Tobeyja! Američan...

Šport Novo mesto

Rokometaši Krke v gosteh do sedme zaporedne zmage

Piše: R.K.

Čas objave:
06.12.2021 05:42

Članska ekipa Moškega rokometnega kluba Krka je na najboljši možni način odprla zadnji tekmovalni mesec v koledarskem letu.

S poletno predstavo so izbranci trenerja Mirka Skoka v derbiju 11. kroga v 1. B DRL v gosteh pri ekipi ŠRD Škofljica naredili še korak več v nizu neporaženosti, saj so na račun vpisali obe točki in vknjižili sedmo zaporedno zmago v letošnji sezoni.

Čeprav so bili Novomeščani v vlogi favorita, pa so se morali za nov par točk pošteno potruditi. Uvodne minute so bile močno na strani Krke, ki je tekmo odprla z 0:3, nekaj minut kasneje pa so domačini po začetnem krču uspeli hitro zaostanek izničiti in do polčasa Krkašem ves čas dihali za ovratnik, po tridesetih minutah je bila Krka v rahli prednosti enega zadetka (13:14). Identično, z delnim izidom 0-3, se je v dvorani v Škofljici začel tudi drugi del obračuna. Novomeščani so z solidno igro nadzorovali prednost in gostitelje držali na varni razdalji dveh, treh zadetkov, najvišjo prednost osmih golov (17:25) pa so si priigrali v 47. minuti. Nato so izkoristili nemoč gostiteljev in čeprav je ekipa Škofljice uspela ob zaključku nekoliko zmanjšati zaostanek, so Krkaši končnico odigrali rutinirano. Več znanja in izkušenj je tako Novomeščanom prineslo že sedmo zaporedno zmago v ligi.

mrk-krka
MRK Krka
MRK Krka

Sebastjan Obajdin, trener Škofljice: »Čestitam ekipi Krke za zmago. Dobro so nas ustavili, kot je bil tudi rezultat, na triindvajsetih golih. Nam sta manjkala dva ključna igralca in zato smo imeli težave v napadu in na koncu je rezultat temu primeren.«

Blaž Ernestl, igralec Krke: »V prvem polčasu smo se kar malo mučili, a pridejo tudi take tekme, menim, da ne moremo vsako tekmo odločit že v desetih minutah. Domačini so bili takšni, kakršni so bili že proti Izoli, ko so jih presenetili. Tudi nas so želeli, a jim na koncu nismo pustili. S kolektivno igro in z rotacijami smo tekmo spreobrnili v svoj prid.«

Novomeščane v tem mesecu čakata še dve ligaški preizkušnji. V soboto bodo doma gostili ekipo Rokometnega kluba Grosuplje, zadnja tekma v letošnjem letu pa jih čaka v gosteh pri ekipi RK Sevnica.