stojnice, belvedere Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice...

mladič srne trava Svet24.si

Foto: Za varnost živali na travinju je mogoče ...

1711036296-dsc9299-01-1711036248215 Necenzurirano

Od Žuglja do Žaklja: ko zloraba institucij ...

jansa orban budimpesta cpac Reporter.si

Klavrn zaton Janeza Janše: Hrvat Plenković je ...

hezonja Ekipa24.si

Sramoten izpad! Hrvaški reprezentant in član ...

Resno? Je on tisti, zaradi katerega bo planet uničen? Odkrito.si

Nas bo Elon Musk pokončal?

parfumi Ekipa24.si

Kamera ujela znanega in uglednega slovenskega ...

Šport

Rokometaši Krke zanesljivo do novega para točk in desete zmage v sezoni

Piše: R.K.

Čas objave:
11.03.2024 09:43

V dvorani Marof je ekipa Moškega rokometnega kluba Krka odigrala tekmo 19. kroga v Ligi NLB. Izbranci trenerja Mirka Skoka so gostili ekipo RK Sviš iz Ivančne Gorice in si z zanesljivo zmago na račun vpisali novi dve točki. Tekma se je pred domačim občinstvom končala s 30:21 (14:8).

Četrtouvrščeni Novomeščani so v boju z devetouvrščenim Svišem dokazali, da so kakovostnejša in zrelejša ekipa. Krka, ki na lestvici zaostaja le za Trebanjci, Gorenjem in Celjem, je vodila praktično od začetka do konca tekme, tako da dvoma o zmagovalcu ni bilo. Krkaši so hitro pokazali svoje namere po zmagi, odločno so začeli in povedli s 6:2, Jernej Avsec pa je v 18. minuti zadel že za 10:4. Z dobro igro so domači še povečali naskok, ta je v 24. minuti po golu Marka Nikolića znašal že velikih osem golov. V drugi polčas je Krka nesla šest golov razlike, tudi po nekaj izključitvah pa so se gosti približali na štiri zadetke, bližje pa jim ni uspelo priti. Krkaši so znali pravočasno zatreti vsakršen poskus približevanja in relativno varno jadrali proti mirnemu koncu tekme na prednosti petih ali šestih golov, končni izid pa je bil +9 v korist izbrancev Mirka Skoka.

Izjave po tekmi:

Nace Zajc, igralec MRK KRKA: »Na nasprotnika smo se dobro pripravili, tako da nam je šlo vse po načrtih že od samega začetka. V prvem delu smo si že priborili šest golov prednosti, ki smo jih potem držali do konca, tekmo pa zaključili z devetimi zadetki prednosti. Sedaj imamo nekaj dni premora, potem pa nas čaka še pokalna tekma s Celjani.«

Luka Klemenčič: »Danes se nismo v celoti držali dogovora, zato tudi taka razlika proti ekipi, ki je po kakovosti boljša od nas. Naredili smo preveč napak v obrambi in napadu, upam pa, da se bomo iz teh napak tudi nekaj naučili in do naslednje tekme to tudi popravili. Čestitam mojim fantom za borbo, Krki pa za zmago.«

Pri Krki je bil s šestimi goli najboljši strelec in igralec tekme Vojislav Vukić, Domen Košir pa je za Sviš prispeval pet golov.
Krka bo po krajšem premoru najprej odigrala tekmo četrtfinala pokala Slovenije, v domači dvorani bo njihov nasprotnik Celje Pivovarna Laško, tekma bo v sredo, 20. marca.

Statistika:

MRK Krka: Rauh, Blaževič, Bradeško, Avsec 2, Majstorović 1, Muhič 1, Rašo 1, Vukić 6, Stanojević 3 (1), Rašo 1, Zajc 2, Nikolić 5, Lavrič, Kukman 4 (2), Matko 2, Horvat 2.

RK Sviš: Pekeč, Glavan, Justin 4, Tekavčič, Stopar 4, Klemenčič 3, Omahen 1, Pirnat, Grum 3, Marojević, Bradač, Korošec, Kompare 1, Košir 5 (4), Erčulj, Vidmar.

Sedemmetrovke: Krka 4 (3), Sviš 5 (4).

Izključitve: Krka 12, Sviš 6 minut.

Rdeči karton: /.