franci kek Lady

Petru Vilfanu je dal banano

steven-tyler Svet24.si

Sodnik zavrnil tožbo proti Stevenu Tylerju

1683742138-dsc7401-01-1683742078843 Necenzurirano

Kenguru v togi ali zakaj Jaklič ne bi smel več ...

drama prenova-pl Reporter.si

Namesto države bo služil zasebnik: 2,55 milijona...

soudani hilal gw Ekipa24.si

Ojoj! Kaj je zgrešil veliki zvezdnik Maribora, ...

Poleg britanskega škandala, Rebel razkriva tudi druga sporna povabila, vključno z 2-milijonsko ponud Odkrito.si

Kraljeva družina - Orgije in droga na zasebnih ...

doncic Ekipa24.si

Bo igral? Navijači Dallasa v skrbeh zaradi ...

Šport

Špan novi kapetan, Okorn pohvalil fante

Piše: R.K.

Čas objave:
29.08.2023 09:22

Košarkarji Krke nadaljujejo s pripravami, včeraj pa smo v svoji sredi pozdravili številčno novinarsko zasedbo, ki je izkoristila dopoldanski trening za pogovore z igralci, klubskim vodstvom in strokovnim vodstvom.

V novi sezoni bodo za Krko igrali Jairus Hamilton, Leon Stergar, Zeno Edosomwan, Niko Bačvić, Miha Cerkvenik, Isaiah Cousins, Robert Jurković, Jan Špan, Bine Plut, Miha Škedelj, Žak Smrekar, Anže Bobnar in Jurij Macura. Klub so zapustili Rok Stipčević, Martin Jančar Jarc, Andrej Stavrov, Mate Vucić in Radosav Spasojević. Glavni trener Gašper Okorn je ohranil svoj trenerski štab (Igor Kešelj, Matic Šiška, Matej Gliha), vlogo fizioterapevta pa je prevzel Marko Kastelic.

Najprej Cibona, potem Partizan

Ekipa bo trenirala v Novem mestu, po 1. 9. pa začela z igranjem pripravljalnih tekem, uvodoma proti Šenčurju (2. 9.). V sredo, 20. 9., se bodo varovanci trenerja Gašperja Okorna predstavili domači publiki – v goste prihaja Cibona, dvakratni evropski klubski prvak. V prvem krogu Lige ABA bo Krka gostovala pri beograjskem FMP-ju, v 2. krogu pa med 6. in 9. 10. v Novo mesto prihaja beograjski Partizan, prvak Lige ABA.

Seznam pripravljalnih tekem:

2. 9. - GGD Šenčur – Krka

4. 9. - Panathinaikos – Krka

7. 9. - MBC – Krka

13. 9. - Palacanestro Reggiana – Krka

16. - 17. 9. - turnir v Dubravi (Zagreb)

20. 9.- Krka – Cibona

22. -24. 9. - turnir v Opatiji

26. 9. - Helios Suns – Krka

Jasni cilji

„Prvi občutki so dobri, fantje so prišli na priprave že dobro pripravljeni. Igralci, ki so bili z nami že lani, so svojo kakovost že pokazali v minuli sezoni, letos poleti so naredili še korak naprej. Pripeljali smo štiri novince. Niko Bačvić je v lanski sezoni proti nam vedno dobro igral, prišli so še trije ameriški košarkarji: Jairus Hamilton, Zeno Edosomwan in Isaiah Cousins. Vse tri krasijo izvrstne atletske sposobnosti, predstavljajo pa tisto, kar je naši ekipi še manjkalo. Cilji so jasni: v pokalu Spar in domači Ligi NKBM želimo seči po najvišjih možnih mestih, v Ligi ABA pa upamo na sredino prvenstvene lestvice. Če bo nekaj sreče in ne bo poškodb, bomo igrali hitro in atraktivno košarko, tudi privlačno za gledalce. Zato upam, da se jih bo zbralo čim več na tribunah Športne dvorane Leona Štuklja," je o sestavi ekipe in pričakovanjih povedal Jure Balažić, direktor kluba.

Velika čast in odgovornost

„Zaenkrat sem zelo zadovoljen: tako z intenziteto treninga in pristopom vseh. Vsi igralci so prišli dobro pripravljen, motivacija je prava. To je vse, kar potrebujemo za dober začetek. Trener Gašper Okorn mi je z dodelitvijo kapetanskega traku izkazal zaupanje, in tudi veliko odgovornost. Vesel sem, ker bom spet v tej vlogi – z željo, da tej ekipi dam čim več," je v druženju z mediji povedal Jan Špan, ki je Krko okrepil lani, z njo osvojil naslov prvaka Lige NLB ABA2, letos pa z moštvom lovil dobre rezultate doma in na tujem.

Gradimo igro

„Treniramo več kot dobro za to obdobje, gremo korak za korakom. Vidi se, da smo ohranili jedro ekipe iz minule sezone, zato gredo na uvodu priprav določene zadeve precej hitreje, kot sem pričakoval. Vesel sem, ker je popustila vročina. V samem procesu treninga je poudarek še vedno tudi na fizični pripravljenosti, se pa ukvarjamo tudi s taktiko. Gradimo igro, časa imamo dovolj. Še nekaj dni nas loči do prve pripravljalne tekme," je povedal trener Gašper Okorn, ki je dodal: „Želim si, da bi bila Krka v tej sezoni zanimiva in bi imela rezultat. Moštvo smo sestavili tako, da premoremo „fiziko", kar ustreza modernim standardom, lahko tečemo in skačemo. Po drugi strani imamo kvaliteto, da lahko igramo tudi na postavljeno obrambo."