zahi hawass Svet24.si

Resnični Indiana Jones

david cameron, kijev Svet24.si

Britanski zunanji minister z izjavo prestopil ...

matjaz kovacic bobo Necenzurirano

Ne Ljubljana. Da je Maribor izgubil banko, so ...

tina gaber robert golob krizarjenje ickoti Reporter.si

Golob ni imel časa razmišljati o naši ...

doncic Ekipa24.si

Luka Dončić po veliki zmagi: 'Počutim se ...

Resno? Je on tisti, zaradi katerega bo planet uničen? Odkrito.si

Nas bo Elon Musk pokončal?

1714382871-006-cel-oli-240428-lv-1714382855842 Ekipa24.si

Celjani mislijo resno! Snubili Modrića in ...

Šport Kalifornija

Saganu kalifornijska zmaga, Brajkovič 27.

Piše: Radio Krka

Čas objave:
16.05.2016 10:14

Slovak Peter Sagan (Tinkoff) je slavil v sprintu uvodne etape dirke po Kaliforniji, dolgi 175 km, s startom in ciljem v San Diegu. Na drugem in tretjem mestu sta bila Nizozemca Wouter Wippert (Cannondale) in Dylan Groenewegen (LottoNL-Jumbo), edini Slovenec na dirki Jani Brajkovič (UnitedHealthcare) je bil 27.

Na letošnji dirki po Kaliforniji nastopa cela vrsta odličnih kolesarjev, od svetovnega prvaka v cestni vožnji Sagana do olimpijskega zmagovalca v kronometru Britanca Bradleyja Wigginsa (Wiggins), nekdanjega svetovnega prvaka Britanca Marka Cavendisha (Dimension Data), najuspešnejšega kolesarja lanske sezone Norvežana Alexandra Kristoffa (Katjuša), Nemca Johna Degenkolba (Giant-Alpecinin) in nekdanjega svetovnega prvaka do 23 let v kronometru Brajkoviča, ki je tudi kapetan ameriške ekipe UnitedHealthcare.

Uvodno etapo je po pričakovanjih odločil sprint, že po 30 km pa si je sedmerica kolesarjev prikolesarila šest minut prednosti. Najbolj aktivna v lovu za ubežniki je bila ekipa Katjuša, ki je želela pripraviti čim boljše izhodišče za Kristoffa, vendar v svoji nameri v pripravi na sprint ni bila najbolj uspešna, saj je bil norveški kolesar na koncu šele 16.

Do rumene majice je prišel 26-letni Sagan, zmagovalec lanske dirke po Kaliforniji, ki je konec marca slavil na dirki Gent - Wevelgem, najboljši pa je bil tudi na prestižni dirki po Flandriji na začetku aprila. Odličnemu Slovaku sta se v sprintu najbolj približala Wippert in Groenewegen, v času zmagovalca, ki je za 175 km dolgo preizkušnjo potreboval štiri ure, 20 minut in 41 sekund pa je na 27. mestu v cilj prišel tudi Brajkovič.