franci kek Lady

Petru Vilfanu je dal banano

steven-tyler Svet24.si

Sodnik zavrnil tožbo proti Stevenu Tylerju

1711036296-dsc9299-01-1711036248215 Necenzurirano

Od Žuglja do Žaklja: ko zloraba institucij ...

bogovic tomc zver Reporter.si

Skrivajo premoženje: razkrivamo nepremičnine, ki...

soudani hilal gw Ekipa24.si

Ojoj! Kaj je zgrešil veliki zvezdnik Maribora, ...

masterchef, 10 Njena.si

Teden dni premora za MasterChef Slovenija

doncic Ekipa24.si

Bo igral? Navijači Dallasa v skrbeh zaradi ...

Šport

Scorpioni pometli s konkurenco

Piše: R.K.

Čas objave:
27.02.2024 08:03

V soboto se je v Avstrijskem Weizu odvilo veliko mednarodno tekmovanje: “INTERNATIONAL OPEN WEIZ ”. Nastopilo je več kot 572 tekmovalcev iz 18 držav. Tekmovanje se je odvilo v vseh starostnih kategorijah, v mešanih borilnih veščinah.

Barve SCORPION GYM-a so zastopali tekmovalci, ki so tudi reprezentantje Slovenije v športni panogi tajski boks: Lily Fideršek, Bojana Šebenik in Sašo Vorkapić. To je bilo njihovo prvo mednarodno tekmovanje v letošnjem koledarskem letu.
Članska reprezentanca že v mesecu maju odpotuje na Svetovno prvenstvo, v oktobru pa na Evropsko. Septemra čaka otroško in mladinsko selekcijo nastop na Svetovnem prvenstvu.

Scorpion gym iz Novega mesta je odlično štartal v letošnji tekmovalni sezoni. Na velikem mednarodnem odprtem prvenstvu, v Avstrijskem mestu Weiz so nastopili. Lily Fideršek v kategoriji kadetinj, Bojana Šebenik in Sašo Vorkapić pa v članski kategoriji.

Sašo Vorkapić je v kategoriji do 70kg, pometel z konkurenco.


V prvem dvoboju proti madžarskem predstavniku Csele Sebestyén (Team Goman) je slavil Vorkapić. Polfinalni dvoboj je zaključil predčasno že v 2.rundi z nokautom Avstrijca Floriana Kammerstetter (Kampfsportzentrum Alex). V finalu smo lahko gledali dvoboj dveh titanov, ki sta si želela naziv najbolšega v kategoriji do 70kg. Izkušeni madžarski borec Szabó Kevin (Nutu team) je bil prepričan v svoje izkušnje na amaterskem in profesionalnem nivoju, vendar nikakor ni uspel najti odgovora na Vorkapićev repertuar dovršenih akcij in obramb. Tako je Sašotu Vorkapiću pripadlo zlato odličje in 1.mesto v članski kategoriji do 70kg.

Zmaga in zlato odličje v članski kategoriji do 70 kg, je pripadla Bojani Šebenik. V dvoboju se je pomerila z madžarsko predstavnico Mézes Nikolett (Nutu team). Od prve sekunde je diktirala tempo borbe in popolnoma nadvladala nasprotnico, ki nikakor ni našela odgovora na dobro pripravljeno taktiko, ki sta jo skovala z trenerjem. Po soglasni odločitvi je slavila Šebenikova.

13-letna Lily Fideršek je nastopila v starostni skupini 15-17 let in vseeno odnesla zmago. Navkljub nekaterim spreljajočim težavam, se Lily ni predala. Pokazala je srčnost, odločnost, vztrajnost in pogum, ki so jo pripeljali do zmage nad Ptujčanko Nives Jakolić (Muay thai gym Ptuj). Tako je tudi Lily slavila v kadetski kategoriji do 60kg.

“Domov smo se vrnili z petimi zmagami in tremi zlatima odličji, zelo sem zadovoljen, to je odličen začetek tekmovalne sezone”, je podal izjavo trener in predsednik kluba g. Iztok Vorkapić.

Zahvala družbeno odgovornim podjetjem, ki so omogočila odhod in nastop na mednarodnem športnem tekmovanju: LEKARNA Novak d.o.o., XPS d.o.o. , KOBRA Team d.o.o. in STADOR AC d.o.o. Podjetje SINT d.o.o., je omogočilo prevoz na tekmovalno prizorišče.