Annalena Baerbock Svet24.si

Sledi kibernetskega napada na nemško vladajočo ...

ženska Svet24.si

Iskrenost do samega sebe je najboljša ...

občina-ruše, urška-repolusk Necenzurirano

Policija preiskuje, kako je štajerska občina ...

jansa orban fb2 Reporter.si

Večni si želijo biti le avtokrati: v Moskvi, v ...

doncic Ekipa24.si

Kakšen odgovor Luke! Je kdo dvomil vanj? Vsem je ...

jure-podjavoršek, mojster, delovna-akcija, otroci, družina Njena.si

Mojster Jure o vzgoji otrok: V življenju se bodo ...

sekulic slovenija af Ekipa24.si

Tole je očitno menjava za Mika Tobeyja! Američan...

Šport Novo mesto

Tudi naslednjo sezono med prvoligaši

Piše: Športno društvo SU

Čas objave:
16.06.2020 12:08

V soboto, 13. junija, se je končal redni del 1. Slovenske namiznoteniške lige, ko je Športno društvo SU gostovalo pri NTK Kema Puconci. Zadnjo tekmo sta se prvi ekipi ŠDSU, Urošu Slatinšku, Jožku Omerzelu, Domnu Zupančiču in Mitji Omerzelu, pridružila tudi mlada nadobudna igralca, Mark Gazvoda in Maj Murn. Kljub spremenjeni začetni postavi, pa SU-jevcem ni uspelo presenetiti NTK Kema Puconci, ki je na koncu zmagala z rezultatom 5:2 in se tako uvrstila na zaključni turnir najboljše četverice.

Kljub porazu pa je Športnem društvu SU uspelo doseči cilj v svoji prvi prvoligaški sezoni, to je obstanek v prvi ligi brez dodatnih kvalifikacij. Dodatno potrditev pa so dobili z razglasitvijo najboljšega igralca 1. SNTL. To je postal Uroš Slatinšek, ki je ostal neporažen skozi celotno sezono.

ŠDSU kljub koncu tekmovalne sezone še ne odhajajo na počitnice, saj bo konec meseca na sporedu prestavljena Skupščina društva in zaključni piknik za vse SUjevce. V prvih dneh avgusta pa bodo letos na športne priprave v Planici peljali več kot 30 igralcev.

Slika 2 (1).jpg
Igralec in trener ŠDSU Uroš Slatinšek
Foto: B. Zupančič, A. Matič

Uroš Slatinšek, igralec in trener ŠDSU je po končani tekmovalni tekmi povedal: »Biti najboljši igralec prve lige je velik uspeh, kljub temu pa pred to postavljam uspeh ekipe, ki je kljub poškodbi igralca uspela doseči zastavljen cilj. S ponosom me pa navdaja dejstvo, da mladi igralci že počasi trkajo na vrata prve ekipe, zato mi za podmladek ni potrebno skrbeti. Časa za počitek ni, saj bomo že v naslednjih tednih postavili temelje in cilje za naslednjo sezono.«