zahi hawass Svet24.si

Resnični Indiana Jones

david cameron, kijev Svet24.si

Britanski zunanji minister z izjavo prestopil ...

matjaz kovacic bobo Necenzurirano

Ne Ljubljana. Da je Maribor izgubil banko, so ...

hisa tomc LJ-pl007 Reporter.si

To so hiše, ki jih evropski poslanci Zver, Tomc ...

doncic Ekipa24.si

Luka Dončić po veliki zmagi: 'Počutim se ...

Tudi Brad Pitt je obupal .. Odkrito.si

Koga briga Barbariga?!

sveca Ekipa24.si

Groza! Tragična nesreča mladega Slovenca! Komaj ...

Šport Novo mesto

Še peterica v ligi prvakov

Piše: Radio Krka/STA

Čas objave:
25.08.2016 06:48

Po povratnih tekmah 4. kroga kvalifikacij za ligo prvakov je znanih še zadnjih pet udeležencev elitnega tekmovanja v Evropi. Nastop so si zagotovili Borussia Mönchengladbach, Rostov, Manchester City in Koebenhaven z Benjaminom Verbičem, med Salzburgom in Dinamom s Petrom Stojanovićem pa je po podaljšku zmagal slednji z 2:1.

Salzburg in zagrebški Dinamo sta imela s prve tekme izid 1:1, Zagrebčani, pri katerih je v prvi postavi začel tudi Petar Stojanović, pa so zaostajali po zadetku Valentina Lazara v 22. minuti. Gostje so se v podaljšek srečno rešili v 86. minuti z golom Juniorja Fernandesa. Pred tem je glavni sodnik spregledal igranje Zagrebčanov z roko v kazenskem prostoru, v podaljšku pa je domače v črno zavil El Arabi Soudani v 95. minuti.

Apoel je lovil zaostanek za Koebenhavnom z 0:1, danski klub, za katerega je Benjamin Verbič igral od prve minute, igrišče pa zapustil v 88., pa se je po vodstvu domačih iz 69. minute rešil z izenačenjem Federica Santanderja v 89.

Rostov in Ajax Amsterdam sta na prvi tekmi igrala 1:1, Nizozemci pa so se v resni zagati znašli ob koncu prvega polčasa, ko je za domače zadel Sardar Azmoun. Takrat so bili v ligi prvakov že Rusi, v nadaljevanju pa so se težave favoritov še poglobile; zadetek Aleksandra Jerohina že v 53. minuti je pomenil, da Nizozemci potrebujejo dva gola za rešitev. Namesto tega so v 60. minuti dobili še enega, v 66. pa še četrtega na tekmi. Ob koncu so zgolj ublažili polom z golom z bele točke.

Manchester City je že v gosteh povozil Steauo s 5:0, doma pa se ni preveč naprezal in je slavil minimalno z 1:0. Navijači so z aplavzom pospremili vratarja Joeja Harta, ki je, ob skorajda zanesljivem prestopu Claudia Brava iz Barcelone, bržčas odigral 348. in zadnjo tekmo za klub.


Borussia Mönchengladbach je že v gosteh premagala Young Boys Bern s 3:1, danes pa je doma že do 40. minute vodila s 3:0, dvakrat je v sedmih minutah zadel Raffael, tako da vprašanj o potniku v ligo prvakov ni bilo več. Končni izid te tekme je bil kar 6:1.

Že v torek si je nastop v skupinskem delu lige prvakov zagotovilo prvih pet klubov, ki so pot začeli v kvalifikacijah. Uspešni so bili francoski Monaco, varšavska Legia, portugalski Porto, bolgarski Ludogorec Razgrad in škotski Celtic. Francozi so po zmagi v gosteh Villarreal premagali še doma z 1:0, Viktoria Plzen je morala priznati premoč Ludogorcu po 2:2 na drugi tekmi, najbolj razburljivo je bilo v Izraelu, kjer je Celtic ogrozil domačo zmago s 5:2. Hapoel Beersheva pa je na koncu zmagal le z 2:0, kar je bilo premalo. Roma je po neodločenem izidu v gosteh pri Portu doživela pravi polom doma, saj je izgubila z 0:3, tekmo pa po dveh rdečih kartonih končala le z devetimi igralci. Varšavska Legia pa je po slabšem začetku proti Dundalku napredovala z neodločenim izidom 1:1 na domači tekmi.

Žreb skupinskega dela lige prvakov bo krovna evropska zveza (Uefa) opravila v petek v Monaku.