nevihta, strele Svet24.si

Maj prinaša plohe in nevihte. V teh krajih bo ...

azijski sršen, invazivna vrsta Svet24.si

Škodljivi azijski sršen je že pri naših ...

kres, ogenj, prvi-maj, kresovanje Necenzurirano

Živel 1. maj ali kako normalizirati nenormalno

festival svobode gibanje svoboda zbiljsko golob pl Reporter.si

Golobovo napihovanje z dvema mandatoma, v katerih ...

gabriela doncic 24 Ekipa24.si

Uau! Luka Dončić pokazal izjemno darilo, ki ga ...

Tina Gaber in Robert Golob, Drama Njena.si

Takšen dopust sta si privoščila Tina Gaber in ...

oblak danilovic Ekipa24.si

Takšnega Oblaka ne poznamo! Njegova izbranka je ...

Šport

Šest medalj za borbeni podmladek

Piše: R.K.

Čas objave:
08.05.2023 09:39

V soboto se je devet članska zasedba Fight Cluba Shony udeležila 2. državnega pokalnega tekmovanja v karateju, kjer je osvojila eno zlato, tri srebrne in 2 bronasti medalji.

V konkurenci 488 tekmovalcev iz 52 klubov se je najbolje odrezal Izak Kerin, ki je v kategoriji borb malčkov do 26 kilogramov potrdil zmago iz prve pokalne tekme. Izak v polfinalni in finalni borbi ni prejel niti točke, v finalu pa je slavil s kar 7:0. Zelo blizu zmage je bila tudi Iva Glogovšek, ki se je v kategoriji malčic nad 36 kilogramov z veliko točkovno prednostjo prebila v finale, kjer je vodila do zadnjih sekund, za vnovično zmago na pokalni tekmi, pa je na koncu borbe zmanjkalo malo zbranosti in se je morala zadovoljiti s srebrom.

V kategoriji malčkov do 34 kilogramov se je v finale uspelo prebiti tudi Žigi Dimčiču, kjer je bil na koncu srebrn, v isti kategoriji pa je Žan Jan Boh osvojil 5. mesto.

Srebro je osvojila tudi Saša Petković (mladinke nad 66 kilogramov), kjer so po neodločenem rezultatu v finalu s staro znanko Muzikovo, morali odločiti sodniki, bron pa sta osvojila Maša Debelak (kadetinje do 61 kilogramov) in Alex Vinter (malčki do 30 kilogramov). Luka Dimčič je pri dečkih do 35 kilogramovpo rezultatu 3:3, zaradi prve dosežene točke nasprotnika, izpadel po porazu s Tadejem Mavsarjem, članom KK Seki, ki borbe trenira v Fight Clubu Shony, malo športne sreče pa je manjkalo tudi Leni Bizjak, ki se ji v zelo težki konkurenci ml. kadetinj do 47 kilogramov žal ni uspelo prebiti med najboljše.