stojnice, belvedere Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice...

mladič srne trava Svet24.si

Foto: Za varnost živali na travinju je mogoče ...

1711036296-dsc9299-01-1711036248215 Necenzurirano

Od Žuglja do Žaklja: ko zloraba institucij ...

jansa orban budimpesta cpac Reporter.si

Klavrn zaton Janeza Janše: Hrvat Plenković je ...

hezonja Ekipa24.si

Sramoten izpad! Hrvaški reprezentant in član ...

masterchef, 10 Njena.si

Teden dni premora za MasterChef Slovenija

jankovic hokej Ekipa24.si

Velike spremembe v zmajevem gnezdu! Novo ime ...

Šport Courchevel

Skakalci in skakalke na poti v Courchevel

Piše: Radio Krka

Čas objave:
13.07.2016 17:00

V francoskem Courchevelu se bo ta konec tedna začela poletna velika nagrada, tako za skakalce, kot za skakalke. Naši fantje in dekleta so danes opravili z zadnjimi treningi v Planici, na pot pa odhajajo jutri zjutraj.

Na petkovi in sobotni moški preizkušnji bodo naše barve branili Robi Kranjec, Jaka Hvala, Anže Semenič, Anže Lanišek, Rok Justin in Ernest Prišlič, na sobotni ženski pa Špela Rogelj, Urša Bogataj in Nika Križnar.

Skoke orlov na Bloudkovi velikanki sta budno spremljala trenerja Jani Grilc in Nejc Frank. Prvi je o prihajajočih tekmah ter o dosedanjih pripravah dejal: ''S tistimi, ki imajo dovolj točk iz zime ne hitimo, s tekmami bodo pričeli v Wisli. Tiste, ki potrebujejo točke za kvote pa nekako poskušamo že zdaj spraviti na tak nivo, da bodo osvojili čim več točk, da bomo zadržali kvote za zimo. V tem obdobju smo bili osredotočeni na kondicijski del, na razvoj eksplozivnosti, startne moči, zdaj pa prihajajo bolj tehnični treningi. Za to obdobje lahko rečem, da je stanje zadovoljivo. Res je, da skoki še nihajo, so pa na želenem nivoju.''

Glavni trener ženske A reprezentance Stane Baloh je o skokih njegovih varovank rekel: ''Forma je času primerna, ni nič pretresljivo dobrega ali slabega, skakanje je solidno. Glede na to, da je samo ta tekma, potem pa dva meseca nič, niti nismo tempirali ne vem kakšnega skakanja. Smo šli enostavno čez trening. Gremo v Francijo, da vidimo, kje so druge ekipe in kje smo mi in da potem delamo naprej.''


Dekleta bodo na naslednji tekmi poletne velike nagrade nastopila šele septembra v ruskem Čajkovskem, medtem ko bodo fantje naslednji konec tedna že skakali v poljski Wisli, med drugimi tudi Peter Prevc in Jurij Tepeš.