sveča Svet24.si

V hudi nesreči pri Jesenicah umrl 25-letni voznik

motorist, bruselj, sredinec Svet24.si

Ujeli predrznega fantoma, ki je policistom vestno ...

1711376183-dsc0361-01-1711376151675 Necenzurirano

Direktorju bolnice so morali podrejeni delati ...

jankovic praznik ljubljane Reporter.si

Poglejte, kdo vse se je prišel poklonit ...

rogaska Ekipa24.si

Sporno poslovanje slovenskega prvoligaša pod ...

Jerneja in Marko, Poroka na prvi pogled Njena.si

Je strast med Markom in Jernejo ugasnila?

luka doncic dallas oklahoma pm Ekipa24.si

'Pretepeni' Dončić po težko prigarani zmagi ...

Šport Ljubljana

Skakalci pripravljeni na novo sezono

Piše: Radio Krka

Čas objave:
21.11.2016 15:12

V Ljubljani se je v prostorih generalnega pokrovitelja nordijskih disciplin Gorenja, predstavila skakalna reprezentanca, ki bo barve Slovenije zastopala na uvodnih tekmah nove sezone svetovnega pokala, ki se začne v petek v finskem Kuusamu.

Vse navzoče je najprej pozdravil član uprave in delavski direktor Gorenja ter podpredsednik SZS, Drago Bahun: "Vsem našim skakalcem in skakalkam bi pred novo sezono rad zaželel veliko uspehov. Vsi imamo še v glavah fantastične uspehe iz lanske sezone. Želim si le, da ti uspehi ne bi bili preveč veliko breme. Naj skačejo kot znajo, sami pa vedo, da znajo skakati zelo dobro. Trdno sem prepričan, da bodo uspehi prišli sami od sebe. Rad bi se zahvalil tudi vsem sponzorjem, staršem, trenerjem, vodstvu na čelu z gospodom Jasničem in vsem, ki so kakorkoli pomagali, da smo letos sezono tako v finančnem kot organizacijskem smislu pripravili tako, da sem trdno prepričan, da bodo fantje in dekleta imeli dobre pogoje za dobro delo in da bomo tudi v letošnji sezoni veseli rezultatov. Srečno!"

Besedo je nato dobil predsednik zbora in odbora za smučarske skoke in nordijsko kombinacijo, Ljubo Jasnič "Mislim, da smo preko poletja naredili vse tisto, kar je bilo potrebno in kar se od vodstva tudi pričakuje. S pomočjo vseh sponzorjev in vodstva Smučarske zveze Slovenije smo zagotovili pogoje in opremo, da se bodo rezultati lahko vsaj približali ali bodo enaki, kot so bili v lanski sezoni tako v moški kot tudi v ženski ekipi. Če je bilo narejeno vse tako, kot so pričakovali, bodo fantje in vodstvo povedali sami. Od danes naprej so žarometi in bliskavice usmerjeni k tekmovalcem in tekmovalkam. Mislim, da je tako tudi prav. Mi se umikamo v ozadje, bomo najbolj zvesti navijači in seveda tisti, ki bomo vskočili in pomagali pri vsakem zapletu ali problemu, ki se bo pojavil. Upajmo, da jih bo čim manj oz. da jih sploh ne bo."

"Rad bi poudaril, da se zahvaljujem vsem prisotnim za udeležbo na tej novinarski konferenci in sponzorjem za podaljšanje pogodb za letošnjo sezono. Veseli me, da je z nami tudi Robert Kranjec. Ne gre vse po načrtih, vendar Robijeva trma, ki jo poznamo in delavnost, ko je še zadnji dan pred operacijo treniral z ekipo, je znana in upam, da bo naredil vse, da se nam bo lahko čim prej priključil. Če ne v tej sezoni, pa vsaj v olimpijski sezoni. Da bo ta priključitev lažja, sem predlagal odboru in ta je to 100% sprejel, da se socialna varnosti, tistim, ki se v A ekipi poškodujejo in morajo priti zopet nazaj, enostavno plača 1/12 celotne nagrade vsak mesec. Tako da ima Robi zagotovljeno neko socialno varnost, da se bo lahko v miru pripravljal in da ga bomo lahko zopet videli na olimpijskih igrah, če ne prej. Srečno fantje!"

Proti novi sezoni se je z veseljem ozrl tudi direktor Smučarske zveze Slovenije, Jožko Križan: "Energija, ki je bila prikazana na začetku konference in ki je nosila to ekipo skozi lansko sezono z vrhuncem v Planici, želim da se prenese tudi v začetek sezone in da se nadaljuje ter nadgrajuje tudi v sezoni, ki bo trajala skoraj 140 dni. Na zvezi se trudimo, da so razmere ravno prav umirjene, zato, da se športniki in vodstvo ukvarjajo le s tem, kar jim je glavno, torej s pripravo in izvedbo svojih športnih nastopov. Hkrati pa temu dodajamo še kakšne projekte kot je album "Junaki zime", ki smo ga izdali pred nekaj tedni, čez dva dni pa bomo predstavili še projekt "Letim z orli". Mislim, da bo to še en dodaten veter v jadra tudi za to reprezentanco, ki ji želim res uspešno sezono."

Žal v prihajajoči sezoni ne bomo mogli stiskati pesti za Roberta Kranjca, ki si je na treningu poškodoval koleno, ki ga je že operiral in kot pravi sam, rehabilitacija poteka odlično: "Hodim že normalno, malce težje je po enourni vožnji v avtomobilu. Rehabilitacija poteka super, otekline praktično ni več. Danes so mi pobrali šive, vsak drugi dan imam terapijo v Ljubljani, ostale vaje delam doma. Doma imam vse kar je možno, zato bi se zahvalil obema Urbanoma (o. p. fizioterapevta) za angažiranost. Danes sem bil tudi v Čateških toplicah, kamor bom šel na rehabilitacijo čez dva tedna in nato še enkrat za en teden po novem letu. Nato pa bomo počasi naredili plan treninga kako se bom vključil. To se bomo pogovorili s trenerji in kirurgi. Za enkrat pa je vse super, tako da sem zelo vesel, da ni prišlo do nobenih komplikacij. Prve tri tedne je namreč najbolj nevarno, da se karkoli okužiš ali pa da se ti začne nabirati voda."

"Poškodbo sem čisto sprejel. Tri dni sem potreboval, da sem sprejel. Najbolj me je bilo strah, da bom, ko bom enkrat doma, sam in nič počel. A zdaj so me okupirali z vajami, tako da mi od 6 do 7 ur na dan ne uide samo za rehabilitacijo. Za enkrat je torej vse super. Fantom želim dober vstop v sezono in nadaljevanje. Redno jih bom spremljal in navijal!"

Preberite si še, kaj so pred odhodom na Finsko povedali glavni akterji na čelu z Goranom Janusom, glavnim trenerjem slovenske reprezentance v smučarskih skokih: "Če pustimo živčnost pri miru, pozitivna mora biti, moram povedati, da kar se tiče samih pogojev čez celo poletje, so bili super. Hvala Ljubu Jasniču in pisarni Tomaža Verdnika, da je stvar potekala tekoče, normalno. V zadnjih dveh tednih smo skakali na ledeni smučini v Kranju, kar je bilo tudi v redu. Kar se tiče pripravljenosti v primerjavi s prejšnjimi leti smo kot ekipa nekoliko boljši, a vemo, kakšne so prve tekme. Potrebno je biti miren, nekje se bo potrebno zasidrati in iz tega potem izhajati."

"Potrebno je iti po vrsti. Sezono je nekje treba začeti. Če enega ni, ga nadomesti drugi. Bomo videli. Konkretni cilj v pokalu narodov je uvrstitev do petega mesta, vemo kako so nacije izenačene. Moj cilj to še vedno ostaja."

"S fanti, ki ne potujejo v Kuusamo bi bilo lahko tudi bolje, lahko bi bolj dihali za ovratnik. B ekipa se odpravlja v sredo v Eisenerz na priprave, kjer bodo določili tudi ekipo za prve tekme celinskega pokala v Vikersundu in v Kuusamu."

Nejc Dežman

"Upam, da bo to res moja najboljša sezona, da bom res blizu vrha. Kot je rekel Goran, sem do zdaj najbolje pripravljen pred samo sezono, bomo pa videli, kako bo steklo v Kuusamu. Smuči sem zamenjal že poleti, ostalo pa ostaja preverjena kvaliteta, kar se opreme tiče."

Jurij Tepeš

"Za enkrat še nimam začrtanih ciljev. Zadnja dva tedna v Kranju sem skakal slabše, upam da bo šlo v Kuusamu na snegu boljše. Sigurno bi si želel nekaj snega imeti že prej. Glede na to, da letos ni šlo skozi, se bo potrebno zadovoljiti s tem kar smo imeli. Material, smuči in ostala oprema mi odgovarja, tako da ostajam na enakih opremljevalcih."

Peter Prevc

"Recimo, da je lanska sezona že pozabljena. V zadnjih dneh je znova veliko dodatnih aktivnosti, nekaj jih je, ki bi morale biti že spomladi oz. poleti, a se je vse zamaknilo. Tisti, ki dela te razporede, bi se lahko malce zamenjal (smeh). Nekako vseeno najdem svoj mir. Malce na slabšem so tisti, ki z mano trenirajo in domači, ker sem »našpičen«, a upam, da se te tekme čim prej začnejo in da vidim, kje sem. Najprej se bo potrebno spoprijateljiti s snegom, čim lepše. Potem pa korak za korakom, bomo videli."

Jaka Hvala

"Poletje je bilo precej boljše kot lansko, a še vedno precej toplo-hladno. Tudi sam bi si želel več konstante. Tudi na zadnjih treningih v Kranju je bilo podobno, bil pa je zadnji trening kar miren, nisem imel tistih mojih težav iz mize, tako da grem lahko z malce bolj mirno glavo v Kuusamo."

Anže Lanišek

"Ne obremenjujem se z nepotrebnimi stvarmi. Čim bolje bom skušal izpeljati svoj skok in to je to. Res sem zamenjal proizvajalca smuči, a to je bolj kot ne stvar glave. Smuči so si precej podobne, velikih razlik ni. Na koncu sem se odločil na podlagi stabilnosti v spremenljivih razmerah."

Domen Prevc

"Nič ne pričakujem od sezone. Tudi, če pogrnem na celi črti. Šel bom domov in sekiral se ne bom."


Skupni seštevki 2015/16

Svetovni pokal moški
1. P. Prevc 2303
2. Freund 1490
3. Gangnes 1348
4. Hayboeck 1301
5. Forfang 1240
13. Kranjec 603

Svetovni pokal ženske
1. Takanashi 1610
2. Iraschko-Stolz 1139
3. Vtič 908
4. Seifriedsberger 695
5. Hoelzel 632
9. Klinec 426