pirc musar bql Svet24.si

Tako je predsednica Pirc Musar zapela na koncertu ...

asfinag Svet24.si

Z avtoceste rešili izgubljeno mamo raco in devet ...

matjaz kovacic bobo Necenzurirano

Ne Ljubljana. Da je Maribor izgubil banko, so ...

koscek erika Reporter.si

Poslovne skrivnosti partnerja Erike Žnidaršič: ...

roglic Ekipa24.si

Zdaj je znano, kje bo Primož Roglič koval formo ...

Vedran Mlikota Njena.si

Botri: Ste videli, kaj se je zgodilo z Vinkom ...

1714382871-006-cel-oli-240428-lv-1714382855842 Ekipa24.si

Celjani mislijo resno! Snubili Modrića in ...

Šport Kranj

Škofic prvi Slovenec z zmago v seštevku svetovnega pokala v športnem plezanju

Piše: Radio Krka/STA

Čas objave:
27.11.2016 17:34

Domen Škofic je kot prvi Slovenec v zgodovini osvojil skupni seštevek svetovnega pokala športnih plezalcev v težavnosti. Dvaindvajsetletni Radovljičan je največji uspeh v karieri vknjižil na sklepnem dejanju sezone v Kranju, v razprodani dvorani. A na premierno zmago v Kranju moral še počakati. V današnjem finalu je osvojil drugo mesto.

Zmagal je Nemec Sebastian Halenke, drugi je bil Škofic, ki je sicer bil med vodilnimi po kvalifikacijah in polfinalu, tretji je bil Italijan Stefano Ghisolfi.

Škofic, ki je v Kranju osvojil prve stopničke, je s finalnim nastopom prišel do čislane lovorike, postal je najboljši športni plezalec v težavnostnem plezanju v tej sezoni. Gorenjec je odločno začel sezono z zmago v Villarsu, nato pa se je na najvišjo stopničko zmagovalnega odra povzpel še v Brianconu in Imstu, sezono pa sklenil s še četrtimi stopničkami.

Škofic je kot prvi slovenski športni plezalec v moški konkurenci osvojil končni seštevek svetovnega pokala v težavnosti v eni sezoni. S tem se je pridružil svoji partnerki na in zunaj tekmovalnih sten Janji Garnbret, Maji Vidmar in Mini Markovič, ki je skupni seštevek osvojila največkrat med Slovenci, trikrat.

Slovenija je imela v kranjskem finalu še enega predstavnika. Urban Primožič je na svoji zadnji tekmi v svetovnem pokalu ob slovesu od tekmovalnega plezanja zasedel šesto mesto.

V steni so že ženske. Na startu sta tudi najboljši Slovenki, štirikratna zmagovalka Kranja Mina Markovič in 17-letna Janja Garnbret, ki je že pred Kranjem osvojila seštevek svetovnega pokala v težavnosti in kombinaciji ter se ji nasmiha prva, krstna zmaga, na umetni steni v Kranju.

FOTO: Facebook