nevihta, strele Svet24.si

Maj prinaša plohe in nevihte. V teh krajih bo ...

azijski sršen, invazivna vrsta Svet24.si

Škodljivi azijski sršen je že pri naših ...

kres, ogenj, prvi-maj, kresovanje Necenzurirano

Živel 1. maj ali kako normalizirati nenormalno

hisa brglez-pl016 Reporter.si

Hiše, avti in bančni računi evropskih ...

doncic Ekipa24.si

Kakšen odgovor Luke! Je kdo dvomil vanj? Vsem je ...

poroka-na-prvi-pogled Njena.si

Poroka na prvi pogled: Markove navade ...

crypto.com arena Ekipa24.si

Sramota leta! V LA-ju skušali takole provocirati ...

Šport Zagreb

Sljeme: Slalom za ženske

Piše: Radio Krka

Čas objave:
03.01.2017 14:04

Na Sljemenu nad Zagrebom je na sporedu peti slalom alpskih smučark, na katerem se je žal končal zmagoviti niz Mikaele Shiffrin.

Izjemna Američanka je sijajno zaključila leto 2016, ko je trikrat zapored zmagala na Semmeringu, kjer je bila dvakrat najboljša v veleslalomu, enkrat pa v slalomu. Prve vožnje na Sljemenu Shiffrinova tokrat ni dokončala, kar je njen prvi odstop po štirih letih. Nazadnje je bila zanjo usodna slalomska proga v Semmeringu leta 2012. 

Sicer pa je prva zagrebška proga terjala kar nekaj "žrtev". Med prvimi osmimi na startu so ob Shiffrinovi odstopile še Wendy Holdener, Nina Loeseth in Michelle Gisin, ki so sodile v ožji krog favoritinj.

Med nastopajočimi so tudi tri Slovenke: Ana Bucik je odšla na progo kot 24. in je 9., Maruša Ferk si je s startno št. 27 v prvi vožnji privozila 17.mesto, na progo pa je šla še Meta Hrovat s startno številko 60, a se ji zaradi slabšegha časa ni uspelo uvrstiti v drugo vožnjo. Po prvi vožnji vodi Slovakinja Zuzulova, pred Avstrijko Schildovo in Čehinjo Strachovo.

Druga vožnja bo na sporedu ob 16.uri in 15 minut. Zagreb bo v četrtek gostil še moški slalom, ženska karavana pa se seli v Maribor, kjer bosta v soboto in nedeljo veleslalom ter slalom.