pokol-v-šoli-vladislava-ribnikarja, obletnica-pokola Svet24.si

Srbija pred obletnico krvavega poboja v beograjski...

azijski sršen, invazivna vrsta Svet24.si

Škodljivi azijski sršen je že pri naših ...

kres, ogenj, prvi-maj, kresovanje Necenzurirano

Živel 1. maj ali kako normalizirati nenormalno

hisa brglez-pl016 Reporter.si

Hiše, avti in bančni računi evropskih ...

pogacar Ekipa24.si

Tadej Pogačar pred Girom izpostavil ...

Tudi Brad Pitt je obupal .. Odkrito.si

Koga briga Barbariga?!

sekulic slovenija af Ekipa24.si

Tole je očitno menjava za Mika Tobeyja! Američan...

Šport Metz

Slovenija - Angola 42:25 (21:13)

Piše: Radio Krka/STA

Čas objave:
12.01.2017 15:40

Slovenska moška rokometna reprezentanca je na današnji tekmi prvega kroga svetovnega prvenstva v Metzu premagala Angolo z 42:25 (21:13).

Izbranci slovenskega selektorja Veselina Vujovića so zanesljivo opravili svojo prvo nalogo na velikem turnirju v Franciji. Uvodni tekmeci Slovencev v skupinskem delu tekmovanja iz Angole jim niso povzročili nobenih težav, najbolj usodne tekme v Metzu pa so šele pred njimi.

Po dnevu odmora jih že v soboto ob 14.45 čakajo veliko kakovostnejši Islandci, nato pa so od ponedeljka do četrtka pred njimi še odločilni obračuni za preboj v osmino finala z Makedonci, Tunizijci in Španci.

" Veselin Vujović, selektor Slovenije: "Nismo nori, da bi zmago nad Angolo poveličevali, za nadaljevanje prvenstva pa je vendarle pomembna zavoljo boljšega vzdušja znotraj ekipe. Najbolj pomembno je, da smo dobro odprli turnir in se pri tem nismo pretirano utrudili, ob tem pa smo se tudi izognili morebitnim poškodbam. Upam, da bomo v Franciji nadaljevali v tej smeri, morebitna zmaga nad Islandijo pa bi nam praktično že prinesla preboj v osmino finala."

* Jure Dolenec, reprezentant Slovenije: "Na uvodni tekmi smo izpolnili svoj cilj. Angolcem nismo ponudili veliko možnosti, hitro smo jim zabijali gole, saj smo vedeli, da je počasna obrambna postavitev njihova šibka točka. Veliko smo tekli, telesnih kontaktov je bilo med tekmo zelo malo, tudi utrudili se nismo pretirano, saj je selektor dokaj enakovredno porazdelil minutažo med nami. Odigrali smo dobro tekmo, bila je pravšnja za dvig naše samozavesti pred naslednjimi tekmami."

* Gašper Marguč, reprezentant Slovenije: "V začetku tekme smo se malce lovili, tudi Angolci so nam zabili nekaj golov z velike razdalje. Ko smo zaigrali bolje v obrambi in hitreje v napadu je bilo njihovega odpora hitro konec, tako da smo vprašanje o zmagovalcu razrešili že po prvem polčasu."

* Borut Mačkovšek, reprezentant Slovenije: "Zadovoljen sem s svojo uvodno igro, takšno sem si pred začetkom SP tudi želel. Najbolj pomembno je, da smo prebili uvodni led. Na začetku smo imeli nekaj težav, Angolci so nas malce presenetili s streli od daleč in podajami na krožnega napadalca, a jim je že po dvajsetih minutah povsem pošla sapa zavoljo našega širšega nabora kakovostnih igralcev."


* Arena Metz, gledalcev 2000, sodnika: Grilo Lopez in Lenci (oba Argentina).
* Slovenija: Skok, Kastelic, Blagotinšek 1, Henigman 2, Marguč 8, Kavtičnik 3 (1), Janc 6, Dolenec 3, Cingesar 4, Poteko, Miklavčič, Kodrin 2, Gaber 1, Bezjak 4 (2), Mačkovšek 8.
* Angola: Gaspar, Figueira, Muachiessengue, Aguiar 1, Hebo 5, Mulenessa, Antionio 2, Kamuanga, Maneco 2, Teca 4, Nascimento, Quinanga 1, Lopes 6 (2), Pestana, Ferreira 4 (1).
* Sedemmetrovke: Slovenija 3 (3), Angola 5 (39.
* Izključitve: Slovenija 8, Angola 6 minut.
* Rdeči karton: /.