nevihta, strele Svet24.si

Maj prinaša plohe in nevihte. V teh krajih bo ...

azijski sršen, invazivna vrsta Svet24.si

Škodljivi azijski sršen je že pri naših ...

kres, ogenj, prvi-maj, kresovanje Necenzurirano

Živel 1. maj ali kako normalizirati nenormalno

hisa brglez-pl016 Reporter.si

Hiše, avti in bančni računi evropskih ...

doncic Ekipa24.si

Kakšen odgovor Luke! Je kdo dvomil vanj? Vsem je ...

Brigita Langerholc Njena.si

Brigita Langerholc se je z družino preselila na ...

crypto.com arena Ekipa24.si

Sramota leta! V LA-ju skušali takole provocirati ...

Šport Pariz

Slovenija padla pokončno, Francozi enostavno premočni

Piše: Radio Krka

Čas objave:
26.01.2017 22:58

Slovenska rokometna reprezentanca je v Parizu pokazala pogumno, kakovostno in srčno predstavo, ki pa ni bila dovolj za uvrstitev v veliko finale. Zvezdniška izbrana vrsta Francije je bila enostavno premočna (31:25), naši fantje pa bodo v soboto igrali za prvo medaljo na svetovnih prvenstvih.

Francozi so že v prvem polčasu na krilih glasnih navijačev nekajkrat prišli do konkretne prednosti (največ so vodili za pet golov), a se je slovenska izbrana vrsta vselej vrnila v igro, predvsem po zaslugi odličnega Matevža Skoka. Pri rezultatu 10:8 so imeli naši fantje možnost, da se povsem vrnejo v igro, a so najprej zapravili napad, potem pa popustili v obrambi in prejeli tri gole v kratkem času. Dobro minuto pred koncem prvega polčasa so Francozi vodili za pet, vseeno pa je Slovenija pred koncem znižala zaostanek. Po izteku rednega dela prvega dela igre je iz sedemmetrovke zadel Dolenec in postavil rezultat polčasa 15:13.

Tudi v drugem polčasu je Slovenija držala stik s favoriziranim nasprotnikom, ki je imel tudi pričakovano rahlo sodniško pomoč. Še naprej je odlično branil Skok, ki je izničil kar precej napak svojih soigralcev v napadu. V 44. minuti so Francozi spet povedli za pet golov (23:18), takrat pa je bilo počasi tudi jasno, da domača reprezentanca te zmage ne bo izpustila iz rok. Kljub temu se je slovenska izbrana vrsta borila vse do konca, za kar si zasluži dodatno pohvalo. Igralci so še enkrat več pokazali svojo kakovost in pripadnost dresu z državnim grbom, Francozi pa so se morali vse do zadnjega sodniškega žvižga maksimalno truditi za zmago.

Tekmo za tretje mesto bodo izbranci Veselina Vujovića igrali v soboto ob 20:45, nasprotnika pa bodo dobili jutri zvečer, ko se bosta pomerila Hrvaška in Norveška. Finale bo dan kasneje ob 17:30.