stojnice, belvedere Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice...

mladič srne trava Svet24.si

Foto: Za varnost živali na travinju je mogoče ...

1701200126-dsc6052-01-1701200060836 Necenzurirano

Konflikt interesov? Nov zakon po željah glavnega ...

peter gregorcic sr Reporter.si

Peter Gregorčič igra Janševo igro: glavni cilj ...

hezonja Ekipa24.si

Sramoten izpad! Hrvaški reprezentant in član ...

Poleg britanskega škandala, Rebel razkriva tudi druga sporna povabila, vključno z 2-milijonsko ponud Odkrito.si

Kraljeva družina - Orgije in droga na zasebnih ...

jankovic hokej Ekipa24.si

Velike spremembe v zmajevem gnezdu! Novo ime ...

Šport Grobnik

Slovenski dan Proseniku

Piše: Radio Krka

Čas objave:
20.05.2013 10:17

Minulo soboto se je na Hrvaškem dirkališču Grobnik odvijal že 9. tradicionalni slovenski dan na Grobniku. Ta je v celoti pripadel Janezu Proseniku.

Udeležilo se ga je neverjetno veliko število tekmovalcev in navijačev. Dan je potekal po že ustaljenih tirnicah. Dopoldne so bili najprej na voljo prosti treningi, po treningih so bile na vrsti kvalifikacije in po kosilu je sledila rekreativna vožnja za vse, katere so hoteli spoznati dirkališče, ob 14. uri pa se je začela prva od treh dirk.

Na kvalifikacijah je imel Prosenik veliko težav saj mu je že v uvodnih krogih odpovedala sklopka in tako je imel na voljo samo nekaj krogov na kvalifikacijah, katere pa je opravil uspešno in si tako priboril prvo štartno pozicijo v kraljevskem razredu Open.

Dirka v razredu Open je bila na razporedu zadnja in sicer ob 15:15 uri. Prosenik je iz prvega štartnega mesta potegnil odlično in dirko vodil od začetka pa tja do konca. Janezu pa je na njegovem BMW-ju vztrajno sledil italijanski poklicni dirkač Fabrizio Pelizzon na tovarniški Aprili RSV 4.

Slovenski dan je bil končan uspešno. Padcev je bilo zelo malo, in vsi kateri so zaključili dirko so bili po večini zadovoljni z rezultati in osebnimi časi krogov.

Izjava Janeza Prosenika:

»S svojo predstavo na Grobniku sem zelo zadovoljen, malo sem bil edino jezen ker mi je težave že takoj na začetku delala sklopka, ampak sem jo k sreči pravočasno zamenjal. Tako sem na kvalifikacijah naredil le 4 kroge, ampak dovolj hitre da sem si priboril prvo štartno pozicijo, kar sem dodatno še bolj vesel saj sem štartal pred italijanskim voznikom Pelizzonom, kateri vozi tovarniški motor in je testni poklicni voznik Aprilie. Ja z dirko sem tudi zadovoljen, saj mi je uspelo ubraniti prvo pozicijo od začetka do konca, prav tako pa sem bil vesel konstantnih hitrih krogov. Rad bi se posebej zahvalil vsem navijačem, kateri so me prišli podpirati in navijati saj vas je bilo res veliko in tako je zmaga še slajša in pa seveda mojemu mehaniku."

Rezultati:

V razredu Lady Cup je zmagala Manca Katrašnik na Suzukiju GSXR 750.
V razredu 600 VK je zmagal Luka Dečko z Yamaho R6.
V razredu do 600 ccm je zmagal Marko Hren s Hondo CBR 600RR
V razredu do 750 ccm je zmagala Manca Katrašnik s Suzukijem GSXR 750.
V razredu do 1000 ccm je zmagal Andrej Repanšek s Hondo CBR 1000 RR.
V razredu Open je zmagal Janez Prosenik z BMW-jem S1000RR.