volilni-kongres, Matjaž Han Svet24.si

Hanu zaenkrat ni uspelo ustaviti padanja podpore ...

kresovanje, križe 2023 Svet24.si

Bo vreme zdržalo do kresovanja?

1683742182-dsc7277-01-1683742078866 Necenzurirano

Šest ustavnih sodnikov razkrilo dodatne ...

bogovic tomc zver Reporter.si

Skrivajo premoženje: razkrivamo nepremičnine, ki...

soudani hilal gw Ekipa24.si

Ojoj! Kaj je zgrešil veliki zvezdnik Maribora, ...

masterchef, 10 Njena.si

Teden dni premora za MasterChef Slovenija

doncic Ekipa24.si

Bo igral? Navijači Dallasa v skrbeh zaradi ...

Šport Ljubljana

Smodiš ni več športni direktor reprezentance

Piše: Radio Krka

Čas objave:
24.01.2017 17:21

V vlogi športnega direktorja moške članske košarkarske reprezentance Slovenije v prihodnje ne bo več deloval Matjaž Smodiš, s katerim se vodstvo Košarkarske zveze Slovenije ni dogovorilo za podaljšanje sodelovanja za prihodnje obdobje, so danes sporočili z zveze.

"Matjažu se iskreno zahvaljujemo za njegov doprinos k minulim uspehom slovenske moške članske reprezentance, hkrati pa mu v nadaljevanju njegove kariere želimo vse dobro," so ob tem sporočili s košarkarske zveze.

Odločitev o morebitnem namestniku na položaju športnega direktorja bo znana v prihodnjih mesecih, kmalu pa bodo javnosti predstavili celoten načrt priprav na letošnji eurobasket, ki bo potekal med 31. avgustom in 17. septembrom. Slovenija bo sicer v prvem delu evropskega košarkarskega prvenstva igrala na Finskem, kjer bo lovila uvrstitev v drugi del, ki bo potekal v Turčiji. Tekmeci slovenske košarkarske reprezentance bodo na Finskem v skupini A reprezentance Finske, Poljske, Grčije, Francije in Islandije.

Evropsko prvenstvo v košarki bo pripravilo pet nacionalnih zvez, in sicer Finska, Izrael, Poljska, Romunija in Turčija. Predtekmovanja bodo gostile vse štiri države, Turčija pa še tudi zaključno fazo tekmovanja, torej osmino finala, četrtfinale, polfinale in finale.