Annalena Baerbock Svet24.si

Sledi kibernetskega napada na nemško vladajočo ...

ženska Svet24.si

Iskrenost do samega sebe je najboljša ...

občina-ruše, urška-repolusk Necenzurirano

Policija preiskuje, kako je štajerska občina ...

hisa tomc LJ-pl007 Reporter.si

To so hiše, ki jih evropski poslanci Zver, Tomc ...

mbappe Ekipa24.si

"Tako hitro kot teče Mbappe, sem jaz tekel v ...

Tudi Brad Pitt je obupal .. Odkrito.si

Koga briga Barbariga?!

doncic Ekipa24.si

Dallas slavi! Luka Dončić in druščina ...

Šport Ljubljana

Šok za madridski Real

Piše: Radio Krka/STA

Čas objave:
07.04.2016 06:52

Nogometaši v ligi prvakov so končali prvi del naloge v četrtfinalu. V Parizu sta se domači PSG in Manchester City razšla brez zmagovalca z 2:2 (1:1), favorizirani Real pa je v Wolfsburgu presenetljivo klonil z 0:2 (0:2).

(Foto: FB)

Ob pričakovanju, da bodo madridski nogometaši upravičili vlogo favorita, je bila večina pozornosti na sredinih tekmah usmerjena v Pariz, kjer sta se srečala kluba, podprta z milijoni pokroviteljskega denarja in obremenjena z velikimi pričakovanji svojih lastnikov. Na koncu se je razpletlo z delitvijo točk, zadetki pa so bili bolj plod slabih obramb kot dobrih napadov.

Potem ko so domači po prodoru Blaisa Matuidija in posredovanju Eliaquima Mangalaja zahtevali enajstmetrovko, pa je niso dobili, je čez nekaj minut sodnik le pokazal na belo točko, ko je v kazenskem prostoru padel David Luiz. Toda veselja ni bilo, saj je Joe Hart ubranil enajstmetrovko domačemu zvezdniku Zlatanu Ibrahimoviću. Kazen je prišla v 38. minuti, ko je Kevin De Bruyne izkoristil protinapad in zadel z močnim strelom z desne strani. Toda po hudi napaki Fernandinha, ki se mu je žoga po podaji vratarja Harta na robu kazenskega prostora odbila od noge, je Ibrahimović le stegnil nogo in žogo preusmeril v mrežo.

V nadaljevanju so domači prišli do vodstva, ko je nespretnost obrambe gostov po akciji s kota izkoristil osamljeni Adrien Rabiot in še drugič matiral Harta. Toda tudi domači v obrambi niso blesteli, darilo pa so tekmecem pripravili v 72. minuti: Fernandinho je bil strelec za izenačenje, toda veliko zaslug sta imela tudi Serge Aurier in Thiago Silva, od katerih se je žoga odbijala in odbila v mrežo.


Medtem pa so nogometaši Wolfsburga poskrbeli za šok v vrstah Reala. Najprej je Ricardo Rodriguez enajstmetrovko po prekršku Casemira nad Andrejem Schürrlejem hladnokrvno spremenil v gol, pet minut zatem pa je po lepi podaji s strani Maximilian Arnold potisnil žogo za hrbet Keylorja Navasa za 2:0 v 25. minuti.

Wolfsburgu je uspelo s spretno igro omrtviti Real, občasno pa so domači še zapretili, Schürrle bi lahko v 70. minuti z nekoliko natančnejšim strelom zapečatil usodo gostov. Ti so postajali vse bolj nervozni in si privoščili tudi kakšno teatralno nešportno potezo, kot Marcelo, ki je skušal s padcem izsiliti izključitev tekmeca, toda ni pomagalo. Nemci so zdržali, čeprav so Cristiano Ronaldo in soigralci ob koncu stopnjevali pritisk, ter tako v Španijo odnašajo zelo ugoden in precej presenetljiv izid.

Že v torek so si nogometaši Barcelone in Bayerna na prvih četrtfinalnih tekmah lige prvakov priigrali prednost pred povratnima obračunoma. Branilka naslova Barcelona je na domačem igrišču z 2:1 ugnala Atletico Madrid Jana Oblaka, Bayern pa je z 1:0 odpravil Benfico.