stojnice, belvedere Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice...

mladič srne trava Svet24.si

Foto: Za varnost živali na travinju je mogoče ...

1711036296-dsc9299-01-1711036248215 Necenzurirano

Od Žuglja do Žaklja: ko zloraba institucij ...

drama prenova-pl Reporter.si

Namesto države bo služil zasebnik: 2,55 milijona...

hezonja Ekipa24.si

Sramoten izpad! Hrvaški reprezentant in član ...

rudi-mlakar Njena.si

Rudi tudi v zunanjem svetu vse bolj priljubljen

parfumi Ekipa24.si

Kamera ujela znanega in uglednega slovenskega ...

Šport

Sosedski derbi dobili Trebanjci

Piše: R.K.

Čas objave:
04.03.2024 09:54

Rokometaši Moškega rokometnega kluba Krka so v obračunu 18. kroga v 1. SRL gostovali pri vodilni ekipi Trima iz Trebnjega in po zelo solidni tekmi morali na koncu priznati premoč gostiteljem, ki so slavili s 25:20 (13:9).

Dolenjski derbi, kjer so izbranci trenerja Mirka Skoka prekinili niz treh tekem brez poraza, je minil v izjemnem vzdušju dvorane OŠ Trebnje. Obračun se je začel zelo izenačeno, ekipi sta bili ena ob drugi, gostitelji pa so si šele v 19. minuti priigral dva gola prednosti. Krkaši so proti koncu prvega dela nekoliko popustili in zgrešili preveč stoodstotnih strelov, tako so na glavni odmor odšli pri zaostanku štirih golov (13:9). Štirinajst dnevni naporni ritem tekem je Novomeščanom le pustil nekaj posledic, kar se je poznalo predvsem v nadaljevanju srečanja, ko so Trebanjci izkoristili vsako napako Krke in imeli prednost treh, štirih zadetkov vseskozi pod nadzorom. Novomeščani so sicer skušali s srčno in borbeno igro zaostanek ublažiti, a jim je na koncu zmanjkalo nekaj športne sreče. Tekam se je končala po željah gostov, ki so na koncu slavili s petimi goli prednosti, bilo je 25:20.

V ekipi Trima sta po osem golov dosegla Jan Jurečič in Vid Miklavec, pri Krki pa je bil s šestimi zadetki najuspešnejši je Tilen Kukman.

Krkaše danes teden čaka nova preizkušnja. V domači dvorani Marof bodo gostili ekipo RK Sviš Ivančna Gorica.

Izjave po tekmi:

Jan Jurečič, igralec RK Trimo Trebnje: » Tekma je bila takšna, kot se za dolenjski derbi spodobi. Vsa zahvala najprej našim in novomeškim navijačem, ki so pričarali pravo navijaško vzdušje. Sicer pa smo se po spodrsljaju v prejšnjem kolu zbrali in danes zasluženo zmagali. Drugače pa vsa čast Krki, glede na to, kakšen ritem tekem imajo, so danes nudili zelo dober odpor.«
Jure Blaževič, varat MRK KRKA: » Glede na današnjo realizacijo lahko rečem le, da fantom ne gre zamerit prav nič, saj je to posledica dolgih dveh tednov napornega ritma tekem. Tako v Ormožu v sredo, kot danes, se je utrujenost poznala, izgubljenih je bilo ogromno žog ter na tak način proti takšni ekipi kot je Trimo, ne moreš zmagati.«

Rk Trebnje: Skledar, Čudić, Slatinek Jovičič 1, Višček 2, Bulzamini 1, Didovič, Jurečič 8 (3), Kotar 1, Udovič, Miklavec 8, Grmšek, Grbić, Cingesar 1, Nešić, Krešić 1, Ćorsović 2.

MRK Krka: Rauh, Brajer, Blaževič, Bradeško 1, Majstorović 3 (1), Udovč, Muhič, Rašo 1, Vukić, Stanojević 3, Zajc 2, Nikolić 2, Lavrič, Kukman 6 (5), Matko, Horvat 2.

Sedemmetrovke: Trebnje 3 (3), Krka 7 (6).

Izključitve: Trebnje 10, Krka 6 minut.

Rdeči karton: /.