nevihta, strele Svet24.si

Maj prinaša plohe in nevihte. V teh krajih bo ...

azijski sršen, invazivna vrsta Svet24.si

Škodljivi azijski sršen je že pri naših ...

kres, ogenj, prvi-maj, kresovanje Necenzurirano

Živel 1. maj ali kako normalizirati nenormalno

festival svobode gibanje svoboda zbiljsko golob pl Reporter.si

Golobovo napihovanje z dvema mandatoma, v katerih ...

gabriela doncic 24 Ekipa24.si

Uau! Luka Dončić pokazal izjemno darilo, ki ga ...

Tina Gaber in Robert Golob, Drama Njena.si

Takšen dopust sta si privoščila Tina Gaber in ...

oblak danilovic Ekipa24.si

Takšnega Oblaka ne poznamo! Njegova izbranka je ...

Šport Barcelona

SP v rokometu: V polfinalu naši s Španci, Danci pa s Hrvati

Piše: Radio Krka

Čas objave:
23.01.2013 23:18

Na moškem rokometnem svetovnem prvenstvu v Španiji sta znana polfinalna para. V petek se bodo za mesti v finalu borile Slovenija in Španija ter Danska in Hrvaška.

Španska rokometna reprezentanca je v četrtfinalu svetovnega prvenstva v Zaragozi z 28:24 (12:14) premagala Nemčijo. Gostiteljica turnirja je do zmage prišla po zaslugi dobre igre v zadnjih desetih minutah, s Slovenijo pa se bo za finale pomerila v petek ob 19. uri v Barceloni. Španci so na odmor odšli z dvema goloma zaostanka, v drugem delu pa so stvari postavili na svoje mesto. Španski rokometaši so v zadnjih desetih minutah na krilih Julena Aguinagaldeja povsem nadigrali tekmece in si priigrali mesto med štirimi najboljšimi reprezentancami na SP. Strelsko najbolj razpoložena sta bila Victor Tomas in Aguinagalde, oba sta dosegla po sedem zadetkov.

Slovenska reprezentanca je v prvem četrtfinalu letošnjega SP z 28:27 (14:13) premagala Rusijo. S tem je prišla do enega največjih uspehov v reprezentančni zgodovini. Odločilen gol za izbrance Borisa Deniča je ob igralcu manj dosegel Sebastian Skube.


Drugi polfinalni par pa sestavljata Danska in Hrvaška. Prva je v četrtfinalu izločila Madžarsko z 28:26 (18:11). Danci so hitro prišli do zajetne prednosti, ki je niso več izpustili iz rok, čeprav so se Madžari nekajkrat približali na dva gola zaostanka. Najbolj razpoložen strelec pri Dancih je bil Hans Linbderg z desetimi goli, pri Madžarih jih je Laszlo Nagy dosegel osem.

V zadnji četrtfinalni tekmi pa je Hrvaška izločila branilko naslova Francijo s 30:23 (13:12). Hrvati so takoj na začetku tekme doživeli udarec, saj je Drago Vuković zaradi grobega prekrška dobil rdeč karton že v prvi minuti. Toda v nadaljevanju so Hrvati večino tekme imeli pobudo, bili v prednosti, odločilno razliko pa naredili v zadnjih desetih minutah. Najboljši strelec pri zmagovalcih je bil Domagoj Duvnjak z osmimi goli, pri poražencih pa je Cedric Sorhaindo dosegel pet zadetkov.