profimedia-0840008601 Svet24.si

Polovica slovenskih zalog žlahtne kovine je v ...

slovenska policija Svet24.si

Gruzijec peš bežal pred policisti

1701200126-dsc6052-01-1701200060836 Necenzurirano

Sum konflikta interesov na ministrstvu: nov zakon ...

peter gregorcic sr Reporter.si

Peter Gregorčič igra Janševo igro: glavni cilj ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

Nika Zorjan Revija Stop

Nika Zorjan: To je himna za vse, ki si drznejo ...

luka doncic Ekipa24.si

Luka Dončić je postal del izbrancev in podpisal ...

Šport Cavalese

SP: Vražje in kombinatorci za medalje

Piše: Radio Krka

Čas objave:
22.02.2013 05:44

Po uvodnem dnevu svetovnega prvenstva v nordijskem smučanju v dolini Fiemme bosta danes na sporedu končni odločitvi v nordijski kombinaciji in ženskih smučarskih skokih. Med kombinatorci bo prvi slovenski adut Marjan Jelenko, najboljši na četrtkovem skakalnem treningu, pri skakalkah pa bodo Katja Požun in druščina kljub bolezni stisnile zobe.

Glavni trener Primož Triplat je v Italijo odpeljal četverico kombinatorcev. Ob Jelenku, ki je na četrtkovem treningu v tretji seriji s skokom 100 metrov zasedel prvo mesto, v prvi seriji je bil tretji, v drugi pa šesti, bodo danes nastopili še Gašper Berlot, Mitja Oranič in Matic Plaznik. Enaka četverica bo nastopila tudi na nedeljski ekipni tekmi. Kombinatorce najprej ob 10. uri čaka skakalni del tekme, tekaški pa bo sledil ob 15. uri.

Za odličja se bodo danes pomerile tudi smučarske skakalke; prva serija bo v Predazzu na sporedu ob 16. uri. Ob Požunovi, ki še ni povsem okrevala po bolezni, bodo slovenske barve zastopale še Špela Rogelj, Urša Bogataj in Maja Vtič. Le slednja je za zdaj še v optimalnem zdravstvenem stanju; tudi Rogljeva in Bogatajeva sta namreč zboleli in tako kot Požunova jemljeta antibiotike.

Po tekmi smučarskih skakalk bodo na manjši skakalnici v Predazzu na sporedu še kvalifikacije za moške. Ob 18. uri bodo nastopili Robert Kranjec, Peter Prevc, Jaka Hvala in Matjaž Pungertar. Kranjec in Prevc imata sobotni nastop že zagotovljen, prek kvalifikacij pa se bosta na tekmo skušala prebiti še Hvala in Pungertar; slednji je v ekipi nadomestil Jurija Tepeša, ki se po četrtkovem treningu ni najbolje spoprijateljil s skakalnico.

Prvi dan končnih odločitev na SP je bil za slovensko vrsto uspešen, saj je Katja Višnar na četrtkovem sprintu v klasični tehniki zasedla četrto mesto.