IMG-20240429-WA0004 Svet24.si

Foto: Za 30-letnega gornika na območju Šipkovega...

kresovanje, križe 2023 Svet24.si

Bo vreme zdržalo do kresovanja?

1683742182-dsc7277-01-1683742078866 Necenzurirano

Šest ustavnih sodnikov razkrilo dodatne ...

bogovic tomc zver Reporter.si

Skrivajo premoženje: razkrivamo nepremičnine, ki...

Celje Krznar Ekipa24.si

Kapo dol! Te besede Damirja Krznarja odmevajo! ...

Hana Huljić in Petar Grašo 1 Njena.si

Petar Grašo bo že drugič postal očka

oblak danilovic Ekipa24.si

Takšnega Oblaka ne poznamo! Njegova izbranka je ...

Šport Nica

Španci z zmago nad Turki na vrh skupine D

Piše: Radio Krka/STA

Čas objave:
18.06.2016 07:00

Nogometaši Španije so v 2. krogu evropskega prvenstva v Franciji v Nici premagali Turčijo s 3:0 (2:0) in s tem prevzeli vodstvo v skupini D.

Španci so se z zmago nad Turki zavihteli na vrh skupine D. Tam bi bili sicer lahko tudi Hrvatje, a so v tekmi prej zgolj remizirali s Češko, pa čeprav so dolgo vodili z 2:0.

Španci so na današnji tekmi lovili novo zmago proti Turčiji, ki je v zadnjih 52 letih še ni premagala. Selektor Vicente del Bosque je namreč s furio dobil obe kvalifikacijski tekmi proti Turkom, slednji pa so proti Špancem nazadnje slavili leta 1954 z 1:0 v kvalifikacijah za svetovno prvenstvo.

Favorizirani Španci so že od prve minute krenili napadalno proti turškemu golu, v 11. minuti je žoga oplazila vrata Volkana Babacana, ko je bil nevaren Jordi Alba, a je bila turška obramba, nogo je podstavil Hakan Balta, na pravem mestu. Hakan Calhanoglu je v 24. minuti prišel do priložnosti na nasprotni strani, a meril previsoko. Enako je ponovil v 27. minuti, ko je iz prostega strela znova meril čez gol.

Dve minuti kasneje so bili spet nevarni Španci, v kazenskem prostoru se je neoviran znašel Nolito, z močnim strelom v desno stran vrat dobro ogrel Babacana, ki pa je s parado žogo pravočasno odbil. V 34. minuti so Španci kronali terensko premoč, ko je zadel Alvaro Morata. Nogometaš Juventusa je lepo sprejel podajo Nolita na glavo in premagal turškega čuvaja mreže.


Podajalec za prvi gol Nolito se je le tri minute kasneje tudi sam vpisal med strelce za 2:0, ko je turška obramba zaspala na lobano žogo.

Branilci naslova so tudi v drugem polčasu hitro kronali premoč, že v 48. minuti je bilo 3:0, tekma pa praktično odločena. Andres Iniesta je žogo sprejel na robu kazenskega prostora, podal do Albe, ta pa do Morate, ki se je še drugič vpisal med strelce.

Tudi v nadaljevanju drugega polčasa so do zaključnih strelov večkrat prihajali Španci, a je bil turški vratar večinoma dobro postavljen. Turki so v zadnjih 20 minutah le še čakali na zadnji sodnikov žvižg, tudi Španci pa niso več igrali na vso moč. Obe strani sta s streloma še poskusili ob koncu tekme, a so bili napadalci premalo natančni za spremembo izida.

Španci bodo tekmo tretjega kroga igrali v torek, 21. junija, ko se bodo v Bordeauxu ob 21. uri srečali s Hrvati, ob isti uri bodo Turki moči merili v Lensu proti Čehom.