volilni-kongres, Matjaž Han Svet24.si

Hanu zaenkrat ni uspelo ustaviti padanja podpore ...

kresovanje, križe 2023 Svet24.si

Bo vreme zdržalo do kresovanja?

1683742182-dsc7277-01-1683742078866 Necenzurirano

Šest ustavnih sodnikov razkrilo dodatne ...

bogovic tomc zver Reporter.si

Skrivajo premoženje: razkrivamo nepremičnine, ki...

soudani hilal gw Ekipa24.si

Ojoj! Kaj je zgrešil veliki zvezdnik Maribora, ...

Resno? Je on tisti, zaradi katerega bo planet uničen? Odkrito.si

Nas bo Elon Musk pokončal?

doncic Ekipa24.si

Bo igral? Navijači Dallasa v skrbeh zaradi ...

Šport London

Spet vohuni v formuli 1

Piše: Radio Krka/STA

Čas objave:
09.12.2015 07:07

Pred leti so imeli v formuli 1 zelo odmevno vohunsko zgodbo, po kateri je leta 2007 McLaren moral plačati 100 milijonov dolarjev kazni zaradi vohunjenja za Ferrarijem.

(Foto: facebook)
Zdaj se zgodovina ponavlja, le v drugačnih vlogah. Mercedes je vložil tožbo proti Ferrariju oziroma proti enemu svojih uslužbencev, ki naj bi pomagal italijanskim tekmecem.

Kot poroča britanski časnik Autosport, je Mercedes vložil tožbo proti svojemu uslužbencu, ki naj bi ukradel zaupne podatke in jih posredoval tekmecem iz Ferrarija. Šlo naj bi za inženirja Benjamina Hoyla, ki bo v naslednjem letu delal prav za Ferrari.

Mercedes skuša na sodišču doseči, da bi Hoylu prepovedali delati za druge ekipe do konca sezone 2016. "Družba Mercedes AMG High Performance Powertrains si prizadeva, da bi zavarovala svojo intelektualno lastnino, zato bomo zahtevali, da Hoyle vrne vse sporne dokumente in ne uporablja tistih, ki so v njegovi lasti," se glasi uradno sporočilo moštva formule 1.

Po poročanju Autosporta so sicer Hoyla že aprila umaknili z delovnega mesta, povezanega s formulo 1. Dobil je tudi povsem nov računalnik in nove elektronske naslove ter gesla, tako da ne bi več mogel posegati v delovanje v nekdanji delovni skupini.

Pred osmimi leti je bil zmagovalec v boju vohunov Ferrari, ki je dosegel, da so McLarnu izrekli 100 milijonov dolarjev kazni, ker je vohunil za tekmeci in nepooblaščeno prišel do podatkov. Krovna zveza je nato McLaren za naslednjo sezono izključila iz konstruktorskega seštevka.